Gåsesteg (Stegeso)
Hovedingrediens : Gås - Gås hel Indsendt : Red : |
|
|
Gnid den rensede gås ind- og udvendigt med salt.
Kom de udblødte svesker og rå æblesnitter i gåsen.
Tilsæt evt. lidt sukker, hvis æblerne er meget sure.
Sæt lår og vinger fast med kødpinde og luk for fyldet.
Læg gåsen i den gennemfugtede stegeso.
Steg gåsen i 2 til 2½ time ved 250 grader.
Stegetiden er afhængig af gåsens størrelse.
Hæld skyen fra, skum fedtet af og jævn den.
Smag saucen til.
Brun gåsen gylden i gryden uden låg i 5 minutter ved grill eller stærk varme, så skindet bliver knasende sprødt.
Gåsen er blevet køn brun under selve stegningen.
Spis hvide og brunede kartofler, rødkål, rødbeder og ribsgele til gåsen.
|
|
Opskriften er vist 26456 gange,
og udskrevet 440 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Jens - 2020-02-05 21:40:15 Hvad med langtidsstegning i Rømertopf. Min erfaring er, at langtidsstegning ved væsentlig lavere temperaturer end 250 grader langt er at foretrække. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne