Rønde simrekød

Rønde simrekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.skært oksekød
4 løg
2 fedhvidløg
1 usprøjtet citron
6 bløde tomater
4 kvistetimian
2 spsk.rødvin
 salt
 friskkværnet sort peber
6 store melede kartofler
120 g.gedeost eller anden ost
200 g.sønderjysk pølse
 purløg
 
 Tilbehør:
 syltede hvidløg
 syltede courgetter
 
Opskrift:
Løgene pilles, citronen skæres i skiver, tomaterne i grove terninger.

Kødet skæres i grove stykker og lægges sammen med grønsagerne i en stegeso eller ovnfast gryde med låg.

Rødvin og så meget vand, at det dækker kødet godt hældes på. Soen eller gryden sættes i en 250 grader C varm ovn og kødet brunes godt i 15-20 minutter. Låget lægges på, der skrues ned til 150 grader C.

Kartoflerne vaskes og bages med i ovnen i en time. Efter bagningen pilles de, lægges ned til retten og simrer med de næste 6 timer.

Før serveringen vendes pølseskiver rundt i retten et øjeblik, og der smages til med salt og peber.

Servering:
Gryderetten serveres med en god spsk gedeost eller anden evt revet ost, og klippet purløg på toppen.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 10089 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu