Appelsinsalat med honning og fløde
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Indsendt : Red : |
|
|
Skær skallen fra appelsinerne, idet man også fjerner den hvide hinde. Hold frugten i venstre håndflade og skær fileter af appelsinen fra hinderne med en lille, skarp kniv og kom fileterne i en skål. Skær alle 6 appelsiner ud til fileter. Pres saften af de tømte hinder ned i en skål og mål 1 dl af. Hvis det skal gå hurtigt, kan man bare skære appelsinerne i skiver.
Kog sukker med vand og appelsinsaft til en sirup. Rør honning og vanillekorn ud i den varme sirup og hæld den over appelsinfileterne.
Salaten kan serveres med det samme eller marinere op til et døgn i køleskabet, godt tildækket. Hvis salaten har afgivet meget væde, så hæld noget af det fra inden servering.
Server piskefløden i en lille kande. Man hælder selv fløde over frugtsalaten. Vent et øjeblik; så tykner fløden.
Variation: hvis desserten skal være sundere, kan man erstatte fløden med 2 dl økologisk kærnemælk eller tykmælk, rørt med 11/2 spsk flormelis og 1 spsk fløde.
Man kan også undlade sukker-honninglagen og blande appelsinsaften med vanillekornene alene.
|
|
Opskriften er vist 18014 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne