Portugiser bøf (bife … portuguesa)
Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår Indsendt : Red : |
|
|
Ovnen varmes op til ca. 125°. Halvdelen af hvidløgene stødes i morter eller knuses mellem to skeer og blandes til en jævn pasta med vineddiken, 1 tsk. Salt og peber, som bøfferne indgnides med på begge sider. Smørret smeltes på en pande og de resterende hvidløg flækkes og svitses sammen med laurbærbladet. Løgene fiskes op før de bliver brune og kastes bort. Bøfferne steges et par minutter på hver side i smørret. De skal kun være brune udvendig. Bøfferne lægges i hver sin varme ovnfaste skål. Skinkestykkerne vendes også lige hurtigt på panden og lægges over bøfferne, som sættes til varme i ovnen. Det meste af fedtet på panden hældes fra. Kun ganske lidt skal bruges til saucen: panden koges af med citronsaft, vineddike og rødvin. Bøfferne serveres varme, overhældt med saucen og pyntet med citronbåde. Af samme grund kræver bøffen en robust rødvin. Kogte kartofler er velegnede.
|
|
Opskriften er vist 11193 gange,
og udskrevet 193 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Henning - 2008-05-30 18:53:55 I har glemt at skrive, hvor lang tid retten skal have i ovnen! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne