Past¡tio (græsk makaronigratin)
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Makaronien koges 15 minutter i spilkogende saltet vand og drypper af. Løgene pilles og hakkes. 2 spsk smør smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Kødet tilsættes og steges under omrøring, til det bliver gråt. Tomaterne skylles, ridses i kryds, lægges i kogende vand et øjeblik og flås. Det grønne stilkfæste udstikkes, og tomaterne skæres i både og presses gennem en sigte. Tomatmosen røres i kødet. Persillen tilsættes, og alt krydres med salt, peber og kanel. Vinen hældes ved, og kødsaucen koges sagte og uden låg i 15 minutter under jævnlig omrøring. Imens varmes mælken uden at komme i kog. Resten af smørret smeltes i en gryde, melet sigtes i og får lov at tage lidt farve under omrøring. Mælken tilsættes langsomt og under omrøring. Saucen krydres med salt, peber og muskat og skal derefter koge sagte i 5-10 minutter. Derved mister den sin melede smag og bliver tykkere. Saucen tages af blusset. 2 æg piskes sammen og vendes i saucen. Ovnen forvarmes til 200g. Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med halvdelen af osten. Det sidste æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet. Resten af makaronien fordeles over. Resten af osten røres i mælkesaucen, som hældes over gratinen. Gratinen bages gylden i 35-45 minutter på næstnederste ovnribbe. Gratinen serveres varm med en salat til.
Tips: I stedet for kefalotiriost kan anvendes parmesan. |
|
Opskriften er vist 11690 gange,
og udskrevet 394 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (8 stemmer) |
|
Kommentarer mig - 2009-05-30 18:03:13 Man kan eventuelt hælde lidt rasp ud over til sidst! Det giver en lidt knasende smag. vinbonden - 2008-02-11 23:36:23 Der bør bruges Græske makaronia N.3 - italienske og andet kan bruges men de tager ikke så godt imod snagen , især da der bruges kefalotiri i retten .lækkert ! anonym - 2007-07-01 11:26:28 Direkte afskrift fra bogen "Græsk køkken" fra Lademanns nye kogebøger. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne