Oksekød i gelé
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Indsendt : Red : |
|
|
Læg kødet i en gryde med grisetåen, 2 pillede løg (stik nelliker fast i dem), selleristilke skåret en gang igennem samt krydderierne. Hæld vand ved, så det dækker, bring det i kog. Skum suppen og lad den simre 3–3½ time, til kødet er mørt.
Tag kødet op og kog suppen ind til det halve. Skum evt. fedt af og si den igennem et klæde. Hæld suppen i en ren gryde. Pisk æggehviden lidt og hæld den i suppen sammen med den knuste æggeskal. Lad det koge op og si suppen gennem et rent klæde. Skær kødet ud i store tern (uden ben og sener/fedt), der lægges tæt i en lang kage/brødform. Hæld suppen over og læg en vægt over kødet. Lad det stå i køleskabet natten over. Vend oksekødet ud på et fad. Pynt med persille, agurk og tomatbåde. Giv evt. fløde peberrod til. Pisk fløden stiv, rør peberroden i og smag det til med sukker og salt. |
|
Opskriften er vist 8661 gange,
og udskrevet 126 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne