Bøf med legeret sennepssauce

Bøf med legeret sennepssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Bøf med legeret sennepssauce, billede 4 Bøf med legeret sennepssauce, billede 1 Bøf med legeret sennepssauce, billede 2 Bøf med legeret sennepssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Form kødet til fire bøffer og steg dem på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber og hold dem varme.

Pisk æggeblommer, sennep og hvidvin over svag varme - evt. vandbad - indtil det tykner. Pisk det varme, smeltede smør i sovsen lidt ad gangen og smag til med salt og peber (sovsen må ikke koge!).

Hæld lidt sovs over hver bøf og servér resten til i en skål.





karakterer:
Opskriften er vist 33134 gange,
og udskrevet 544 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10558 (2514 kcal)
KJ pr. Pers. 2639 (628 kcal)
Vægt ialt 879 gram
Vægt pr. Pers. 219 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1201 KJ (286 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 25.0 gram
Kulhydrat 0.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-10 19:22:24
det er meget forskelligt hvordan sennepssaucen falder ud...alt efter hvordan hvidvinen og sennepen smager...vores blev ikke så god,så den blev lavet om til en slags bernaise

  -   2008-09-10 14:13:51
Den opskrift er bare guld vi fik den igår til vores datters 4 års fødelsdag og var et hit og opskriften måttes gives væk til alle i famillen