|
1000 |
gram |
Skært oksekød1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
|
150 |
gram |
Bacon i tern150 gram Bacon i tern
|
2 |
ds. |
Hakkede tomater, 400g2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
|
100 |
gram |
Oliven. sorte. uden sten. i saltlage100 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
1 |
bdt. |
Persille, frisk1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
|
|
|
Marinade
|
400 |
gram |
Løg, pillet vægt400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
200 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
250 |
gram |
Knoldselleri, skrællet vægt250 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
1 |
|
Appelsin, skal heraf1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
|
7.5 |
dl. |
Rødvin. uspec.7.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Olivenolie1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
|
|
Tilbehør
|
11 |
dl. |
Vand11 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
6 |
dl. |
Ris6 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.
80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
|
1.5 |
tsk. |
Salt1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
|
| |
Bland alle ingredienserne til marinaden. Løg skæres i grove tern, gulerødder skæres i skiver og selleri skæres fint. Skær kødet i 2 cm terninger og kom dem i en skål. Hæld marinaden over. Lad det trække natten over.
Svits baconterninger i en gryde og kom de godt afdryppede kødterningerne i. Tilsæt de flåede tomater samt marinaden. Kom de sorte oliven i og krydr med salt og peber. Lad retten snurre sig mør under låg. Ca. 1-1 1/2 time.
Smag den til og drys med finthakket persille ved servering.
Tips:
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
|