Marineret oksemørbrad
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens mørbraden for hinder og eventuelle sener. Læg den i en kraftig plastpose med tør rødvin, olivenolie, snittet hvidløg, rosmarin og peberkorn. Læg posen i køleskabet 4-6 timer og vend den et par gange.
Afdryp mørbraden og brun den i smør og olie i en stor stegegryde eller sauterpande. Drys kødet med salt. Hæld fedtstof fra, dæmp varmen og tilsæt siet marinade. Lad mørbraden småsnurre under låg ca. 20 minutter, tag den op og læg den tildækket 30-40 minutter. Kog skyen ind til ca. 2 dl. Damp bønnerne lige netop møre i letsaltet vand. Skær mørbraden i ret tynde skiver og anret dem kolde eller lune med varme bønner og valnøddekerner. Hæld den varme sky rundt om kødet. |
|
Opskriften er vist 124930 gange,
og udskrevet 3135 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (35 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-02-06 20:13:19 Husk fløde og Parmasanost til sovsen. Conny - 2010-05-08 23:04:32 Til Tommy Brug i stedet stegetermometer sat ind i midten af mørbraden. Når den viser 55-58 gr. er den perfekt, og tages ud og hviler max. 10-15 minutter, imens de nye kartofler koges færdige, grill gerne hvide eller grønne asparges - omsvøbt med een baconskive (på eftervarmen i ovnen ca. 10 min.) Bjørn - 2006-12-29 12:33:30 Til Tommy: Stegetiden er ikke så meget afhængig af vægten, som af tykkelsen på stegen! Ob mørbrad er jo ikke så omfangsrig.. Michael - 2005-01-01 01:01:01 ???? En sådan mørbrad skal sa laves rigtigt på en webergrill (under låg) det bliver den rigtig lækker af, efter bruning i ca. 5-10 min lægges den på inddirekte i ca. 40-50 min ca. 60 grader. super - men læs mere på www.weber.dk Tommy - 2005-01-01 01:01:01 20-40 min. lyder ikke af ret meget tid, hvis der er 2kg kød. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Der burde gøres mere ud af lækkert tilbehør! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne