Kold herregårdssteg

Kold herregårdssteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.godt mør oksekød
 
 Kryddersaltlage:
10 dl.vand
40 g.salt
1 løg skåret i både
2 fedhvidløg
0.5 spsk.knuste peberkorn
2 Nelliker, hele
1 tsk.sukker
 
 Mange krydderurter som:
 estragon
 timian
 løvstikke
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Først kødet. Alle hinder fjernes, inden kødet lægges, nærmest klemmes ned i et ildfast form. Har de stegetermometer, stikkes det i den tykkeste del og skal vise 60 grader, når stegen har stegt i ca. 2 timer ved 200 grader, det kommer an på kødets tykkelse.

Imens koges lagen og afkøles. Læg alle de skyllede krydderurter i og det varme kød lægges i den kolde lage, trækker i ca.8-10 timer.

Tages op og kødet pakkes ind i folie og opbevares i køleskabet. Lagen kasseres.

Hvad kan de server til kødet:
Salat Kold kartoffelsalat Fløde kartofler Varme grønsager Creme fraichesovs Creme fraichesovs smagt til med sennep, evt. hvidløg, fintreven rå løg, og klippet grønt. Der er mange muligheder til denne raffinerede steg.





karakterer:
Opskriften er vist 13044 gange,
og udskrevet 159 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu