Oksehøjrebsfilet med bagte kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fedtet skæres fra kødet så det stadig sider fast i den ene side.
Fjern senerne og læg fedtet tilbage over kødet.
Krydr kødet med salt og peber og læg det på risten over bradepanden. Brun kødet ved 250 grader C alm. ovn i 15 minutter. Skræl kartoflerne, flæk dem på langs. Kom smør, salt, peber og Herbes de Provence på snitfladen. Dæmp varmen til 175 grader C alm. ovn, læg kartoflerne på risten ved siden af stegen og hæld bouillon eller vand i bradepanden. Stil kødet og kartofler i ovnen ca. 50 minutter. Tag kødet ud og si skyen ned i en gryde. Stil kartoflerne tilbage i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader, mens kødet hviler før udskæring. Lad stegeskyen stå et øjeblik så fedtet samler sig i overfladen, drys så mel over og lad det opsuges i fedtet. pisk godt igennem og kog op. Tilsæt fløde og kulør og smag til med salt og peber. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist champignonerne i smør. Tilsæt champignonerne sovsen eller server dem ved siden af. Skær kødet i skiver og server med de bagte kartofler, glaserede løg og sovsen. Tips: Til stegen serveres f.eks. en kraftig portugisisk Bairrada Reserva-rødvin til ca. 50 kr. Hvis de hælder vand ved stegen i bradepanden, kan de svitse lidt findelt grønsager (løg, gulerødder, pastinak, persillerod og/eller porrer) og komme i bradepanden for at give smag til skyen. Sovsen kan yderligere smages til med et glas rødvin evt. i stedet for fløde. |
|
Opskriften er vist 86059 gange,
og udskrevet 3766 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-08-23 09:40:40 Langtidssteg kødet i stedet for. Giv det (efter bruning) 4-5-6 timer, hvor temperaturen ikke er meget over 70 grader. Det gør at kødet holder meget bedre på saften, og der er meget mindre af det kedelige "grå" kød. elisabeth - 2009-11-29 20:10:07 alt var perfekt, brugte blot et kødtermometer hvor jeg tog stegen ud efter den havde nået de treds gr. Per - 2009-02-17 08:07:35 Ved brug af stegetermometer er temperaturen for meget rødt kød 60°, rosa 62° og svagt rosa til gennemstegt 68°. laila - 2007-03-18 13:57:55 Rigtig lækker, tak Mona Lindstrøm - 2005-01-01 01:01:01 Super god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne