Oksehøjrebsfilet med bagte kartofler

Oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 4 Oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 1 Oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 2 Oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.oksehøjrebsfilet med fedtkant
 salt
 peber
5-6 dl.bouillon eller vand
 
8 bagekartofler
 smør
 Herbes de Provence
 
 Sovs:
6-7 dl.stegesky
2 spsk.hvedemel
1 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
 Endvidere:
250 g.champignoner
25 g.smør
 
Opskrift:
Fedtet skæres fra kødet så det stadig sider fast i den ene side. Fjern senerne og læg fedtet tilbage over kødet.

Krydr kødet med salt og peber og læg det på risten over bradepanden. Brun kødet ved 250 grader C alm. ovn i 15 minutter.

Skræl kartoflerne, flæk dem på langs. Kom smør, salt, peber og Herbes de Provence på snitfladen.

Dæmp varmen til 175 grader C alm. ovn, læg kartoflerne på risten ved siden af stegen og hæld bouillon eller vand i bradepanden. Stil kødet og kartofler i ovnen ca. 50 minutter.

Tag kødet ud og si skyen ned i en gryde.

Stil kartoflerne tilbage i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader, mens kødet hviler før udskæring.

Lad stegeskyen stå et øjeblik så fedtet samler sig i overfladen, drys så mel over og lad det opsuges i fedtet. pisk godt igennem og kog op. Tilsæt fløde og kulør og smag til med salt og peber.

Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist champignonerne i smør. Tilsæt champignonerne sovsen eller server dem ved siden af.

Skær kødet i skiver og server med de bagte kartofler, glaserede løg og sovsen.

Tips:

Til stegen serveres f.eks. en kraftig portugisisk Bairrada Reserva-rødvin til ca. 50 kr. Hvis de hælder vand ved stegen i bradepanden, kan de svitse lidt findelt grønsager (løg, gulerødder, pastinak, persillerod og/eller porrer) og komme i bradepanden for at give smag til skyen. Sovsen kan yderligere smages til med et glas rødvin evt. i stedet for fløde.





karakterer:
Opskriften er vist 86059 gange,
og udskrevet 3766 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-23 09:40:40
Langtidssteg kødet i stedet for. Giv det (efter bruning) 4-5-6 timer, hvor temperaturen ikke er meget over 70 grader. Det gør at kødet holder meget bedre på saften, og der er meget mindre af det kedelige "grå" kød.

  -   2009-11-29 20:10:07
alt var perfekt, brugte blot et kødtermometer hvor jeg tog stegen ud efter den havde nået de treds gr.

  -   2009-02-17 08:07:35
Ved brug af stegetermometer er temperaturen for meget rødt kød 60°, rosa 62° og svagt rosa til gennemstegt 68°.

  -   2007-03-18 13:57:55
Rigtig lækker, tak

  -   2005-01-01 01:01:01
Super god