Påskekage

Påskekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Påskekage, billede 4 Påskekage, billede 1 Påskekage, billede 2 Påskekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
Glasur
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Riv skallen af appelsinerne og gem det. Pres saften ud af appelsinerne.

Rør blødt smør godt med sukkeret. Rør æggeblommerne og appelsinsaft i. Bland mel og bagepulver og rør det i sammen med hakket chokolade, hakkede mandler og det meste af den revne appelsinskal, det sidste skal gemmes til glasuren.

Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1/3 i og vend resten i med let hånd.

Fordel dejen i smurt bradepande 23x33 cm.

Bag kagen ved 170 grader C. alm. ovn i 30-40 minutter.

Glaser kagen mens den stadig er lun.





Beskrivelse:

Påskekage opskrift - imponer dine gæster med kage til påske

Er du på udkig efter påske opskrifter eller en god nem påskekage, behøver du ikke lede længere. Her finder du opskriften på en hjemmelavet påskekage, som med garanti vil imponere dine gæster til påskebordet. Du kan med fordel dekorere kagen, og gøre den endnu mere indbydende - de fleste spiser jo med øjnene.

Påskens mange traditioner

I Danmark findes der mange påsketraditioner, herunder gækkebreve, påskeharen, æggejagt, påskefrokost og dekorering af hjemmet eller haven. Mange forbinder påsken med hygge og samvær med familien, men faktisk er påsken en kristen højtid, som markerer Jesus’ opstandelse og død. Påsken er en vigtig kristen højtid verden over, og hvert land har sine egne traditioner og ritualer - nogle mere kontroversielle end andre.

De danske traditioner er som sagt mere familieorienterede, og mange børn glæder sig hvert år til at gå på jagt i haven efter påskeæg, som er “efterladt af påskeharen”.

Dekorer din påske kage

En gul påskekage er i sig selv meget festlig, men hvorfor ikke dekorere den med små chokoladeæg eller chokoladeknapper? Hvis du er kreativ og fiks på fingrene, kan du med fordel lave små kyllinger eller blomster ud af farvet marcipan.

karakterer:
Opskriften er vist 247418 gange,
og udskrevet 8888 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (116 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25293 (6022 kcal)
KJ pr. Pers. 2107 (501 kcal)
Vægt ialt 1735 gram
Vægt pr. Pers. 144 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1457 KJ (347 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 17.0 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-20 12:35:57
Den er lækker

  -   2018-02-07 10:40:07
Kan jeg bruge klementiner?

  -   2017-04-19 20:47:34
Alle inklusiv mig selv elskede den til vores påskefrokost.. Virkelig velsmagende og lækker kage😊

  -   2016-03-20 10:02:59
Virkelig lækker og meget indbydende kage. Jeg brugte valnødder i stedet for mandler, og det fungerede rigtig fint. På glasuren pyntede jeg med reven appelsin og hakkede valnødder - smukt! En sand lækkerbisken :-)

  -   2015-04-06 16:06:24
Fortrinlig kage!

  -   2011-04-12 19:54:37
En rigtig god kage. Dog et lille nip salt i æggehviderne inden de piskes stive. Alle de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen (som ganske rigtigt er iblandet revet appelsinskal)Det gør kagen lettere og luftigere. Glasuren blandes med appelsinsaft - ikke vand. pyntes med revet appelsinskal - selvfølgelig uden den hvide hinde er revet med, det er den, der er bitter.

  -   2010-04-02 14:59:26
Rigtig god. Blandede også appelsinsaft i glasuren, så får den en dejlig smag og bliver også "påskegul"

  -   2010-03-29 11:14:43
Når man bager med citron og appelsiner kommer man den revne skal i dejen sammen med det meste af saften den resterende del af saften kommer man i glasuren, skallen på appelsinerne kan godt give en bitter smag på glasuren hvis man kommer den ovenpå.

  -   2009-04-06 21:01:37
Jeg synes det er en kedelig kage... Det skal nok siges at jeg ikke bryder mig om appelsinskaller, så dem undlod jeg at tilsætte. Måske er det dem der gør en forskel, men jeg synes den smagte for meget af smør. Beklager.

  -   2008-03-23 15:41:25
Smager dejligt. Tag kagen forsigtigt ud af ovnen, så den ikke falder sammen.

  -   2008-03-21 13:04:38
Jeg synes den smager for meget af appelsin.

  -   2008-03-19 10:04:53
God kage - bliver endnu bedre af at have været i fryseren

  -   2007-04-07 21:38:51
finr in springform with lemmon or orange skin shredded in dough itself. Gives it a twist of flavor .

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig go' kage, dog bedst samme dag

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig god og frisk kage- men passer nok bedre til en springform

  -   2005-01-01 01:01:01
super frisk kage..!!

  -   2005-01-01 01:01:01
den er også rigtig god med citron istedetfor appelsin

  -   2005-01-01 01:01:01
den er bare god glæder mig til vi skal have den igen..!

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlig saftig kage, som er frisk i smagen.