Bøf Stroganoff
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Også kendt som boeuf stroganoff
|
Opskriften er vist 1909614 gange,
og udskrevet 57879 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (374 stemmer) |
|
Kommentarer Inge-Lise Nedergaard - 2022-04-09 11:42:56 Jeg bruger altid denne opskrift, jeg har haft uheld 1 gang og det var min egen skyld. Jeg havde ved en fejl købt stærk paprika, og jeg skal love for, at det var godt vi havde rigeligt med drikkevarer. Jeg kommer altid stødt muskatnød i kartoffelmosen, det giver en fin smag. Line Krüger - 2020-11-08 16:52:48 Jeg bruger altid denne opskrift . Bruger dog ofte kyllinge fileter som jeg skære i tern frem for okse, da kylling er billigere Maja - 2019-11-30 12:22:49 Har brugt denne opskrift i årevis, altid et hit! Gunna hansen - 2019-06-12 14:30:32 Den er super lækre .MUMS,,👍 beckvard - 2019-02-28 16:07:34 Kunne du ikke angive fryseegnethed for os dingler? Meeed - 2019-02-20 17:03:48 Altid et hit!!! anonym - 2018-10-25 16:57:42 Smager dejligt ! kenn - 2018-09-14 19:41:59 sadan Mor - 2018-02-17 16:24:49 Super lækker og nemt. Smager som da jeg var barn. Behøver ikke at tilsætte noget. Line - 2017-10-25 18:13:05 Det er en god opskrift. Jeg synes man kan bruge alt slags kød i tern.. vi spiser ris til Michael Lundgvist - 2017-03-17 17:05:37 Tilsætter lidt øl og hjemme fond det kan være lam rigtigt godt men ingen cremefraiche kun økonomiske fløde 1/2 l Bamsebolle - 2016-09-24 12:48:11 I stedet for vin eller sherry flamberer jeg stroganoffen med vodka. Det er da en russisk ret. Erling Drejer ( kok ) - 2015-09-02 13:39:53 Der bruges OKSEMØRBRAD og IKKE alle mulige stykker kød . kødet i tykke strimler og serveres rosarødt . kokken - 2015-06-14 13:30:24 Sikke dog en masse kloge kommentarer på en af de mest simple klassiske retter. Alle retter kan forbedres med ting man kan lide, men en klassisk stroganof indeholder hverken bacon eller vin/likør. Man bruget oksemørbradsspidser som er skåret i fine strimler. Bruner dem af og tager dem op sauterer løg og champignons og tilsætter tomatconcassee. Så kommes sky og demi glace i og det koges ned. Monteres med creme fraiche og smages til med paprika. Så smides kødet i og serveres straks med kartoffelmos som ikke bliver lang af at bruge håndmikser men af for meget smør. Bruger selv helst et stampejern. Og hvis vi sku afvige den klassiske opskrift, så er knoldselleri i kartoffelmos en sikker vinder. Stroganof er en a la carte ret der kan laves på få minutter hvis forberedelserne er iorden. Patrick - 2015-01-05 14:46:07 Gør jeg selv den tjeneste at komme tomat pure i så det kan blive svitset af . tomat pure kan godt være lidt bitter/surt og det hjælper at lige svitse det af først . Bjarke - 2014-10-01 05:58:07 Rigtig god opskrift men hvad drikker man til HH - 2014-01-27 19:53:15 God opskrift! - og super at ingredienserne er opgivet i gram, i stedet for den slags hvor der f. eks. blot står at man skal bruge een porre, som jo kan være på størrelse med et baseball bat eller et lettere forvokset forårsløg :-) Tove - 2014-01-16 13:00:02 Kan man bruge kalveklump istedenfor oksekød?. Og kan man feks la den simre 1 time første dag og så når man skal severe den la den simre ferdig?. Det sto at man skulle la den simre ca 3 timer om det var en klump ? Lis - 2014-01-02 15:05:33 Hvis i vil have den helt rigtige/originale smag så start med riste/afsmelte lidt røget spæk eller lidt fedt bacon.- derefter som ovenstående opskrift men men samtidig med paprikaen skal der senneps-pulver i og wups så bliver smagen som den skal :) Amalie - 2013-10-25 09:53:21 Mums det lyder lækkert. Håber jeg kan leve op til kærestens forventning af "bøf stroganoff" hvis jeg laver denne :D anonym - 2013-05-28 16:49:58 Hmm min piskefløde skillede... Ved ikke hvorfor idet jeg lod det køle lidt inden jeg tilsatte fløden og satte den til at simre.... Da jeg kiggede til den første gang så det godt ud, men efter 30min var den skilt... øv anonym - 2013-05-03 17:56:45 Mine to piger på 7 og 10 der ellers ikke spiser sammenkogt af nogen som helst art elsker simpelthen den her ret. Den er os populær hos forældrene :) Vi tilføjer 100 g bacon. anonym - 2013-04-11 15:56:43 der mangler et par strøg af muskatnød i mosen, ikke for meget, Natascha - 2013-03-19 19:29:46 Lækker ret og nem at lave - Skal helt sikkert laves igen :) Tak for dejlig opskrift. anonym - 2012-11-25 19:14:34 ejjj så kom jeg 6 % fraiche i... Den skiller rigtig meget... Det skal man ik gøre.. De havde ik andet og så tænkte jeg at det ku jeg da godt lige prøve... Vippe123 - 2012-11-07 18:23:22 Prøv med frisk grøn pasta det er det bedste Tom Chr - 2012-08-26 19:57:54 Må sige den er godkendt :-) lavede den med den lette Creme Fraiche og 8% madlavningsfløde i stedet for den fede banditfløde ;-) og kan kun sige at det smagte helt fantastisk. smutti - 2012-08-08 19:45:14 For en der ikke er vant til at lave mad, så måtte der gerne stå at mælken skal være varm :( mads - 2012-07-06 16:51:14 kan den hvide pepper erstattes med sort pebber? Mark - 2012-05-19 18:21:44 Smager super godt! Alex har dog ret, det er ikke en klassisk Stroganoff, men mere en fordansket version :) sudi - 2012-03-22 15:18:21 rigtig fantastisk ret! den var simpelthen vidunderlig :) Søren, Helsingør - 2012-03-06 11:23:44 Kartofler til kartoffelmos, skæres i tern og koges i sødmælk - så det lige knap dækker - tilsæt salt og kog ved meget svag varme - rør rundt en gang imellem - pas på det ikke brænder på. Kartoflerne suger mælken i løbet af 35-40 minutter og er færdig - eventuelt en lille klat smør til sidst - perfekt, varm og meget velsmagende kartoffelmos - velbekomme... Mig - 2012-01-15 22:10:51 God ret. Foretrækker dog piskefløde i stedet for creme fraice. Når man skal have kødet, så køb det hos en rigtig slagter. En slagterigris bliver stresset og udsender så nogle stoffer ud i kroppen, som gør kødet hårdt. Altså: når man nu laver en lækker ret, så brug da fløde. Det er jo ikke hver dag man spiser så fed mad. Vi overlever nok. Når man nu vil lave det, så gør jer selv den tjeneste at bruge rigtig kød, som er mørt! Ellers er det lidt af en fiasko. Mig på amager - 2011-12-15 18:51:26 Super god, jeg brugte en hel bouillonterning, hvilket gav en god og kraftig smag :-) Cathrine - 2011-12-09 10:02:24 Udemærket ret. Syntes dog der manglede lidt smag. Der var dog ingen klager fra gæsterne :) mikael korinth fyn - 2011-10-21 17:55:41 super god rat er i høj kurs hos kone og børn prøv eventuelt med gulerøder i skiver og en pore det gir lige lidt ekstra. velbekomme der ude. nadia - 2011-10-12 18:57:56 jeg elsker bøfstroganof, prøv med rød peberfrugt i strimler og cremefine helst den med mest fedt. synes den anden er dårlig. henriette - 2011-10-02 13:57:08 jeg plager at bruge kylling i stedet for oksekød, det smager også meget godt. pjuske - 2011-07-14 13:18:55 Ja jeg vender tilbage. det er en superskøn opskrift. Jeg undlod creme fraice, og brugte kun flæde. jeg var bange for den skulle skille, hvilket enkelte af mine sovse med cremefraice har gjort. Men jeg takker for opskriften. ps. man kan godt spise surt til drueagurk/ asier. ingelise Jacobsen Fjenneslev - 2011-02-11 14:34:35 katoffelmosen bliver ikke sej med håndmikseren hvis man venter med at røre salt og smør i med en ske til sidst. anonym - 2010-10-21 14:53:29 Til Gunnar S-L: Mosen bliver sej med elpisker, så selvfølgelig skal mosen moses med en dertil indrettet kartoffelmoser :-) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne