Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce

Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt :      Red :
Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 4 Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 1 Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 2 Stegt kalvelever med bløde løg og flødesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Kalvelever
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Løgene halveres og skæres i skiver. Steges bløde i olien i 5 minutter. Tag dem fra og hold den varme i ovnen (150 grader C. alm. ovn).

Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 0.5 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri.

Steges på panden 5-6 minutter på hver side. Tages af og holdes varm.

Sauce:
Mel drysses på panden og kogevand hældes på, piskes godt igennem og spædes til med piskefløde. Farves med kulør og smages til med salt og peber.

Serveres med de bløde løg ovenpå, kartofler, sauce og agurkesalat.





karakterer:
Opskriften er vist 434440 gange,
og udskrevet 9090 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (133 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11582 (2757 kcal)
KJ pr. Pers. 2895 (689 kcal)
Vægt ialt 2527 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 458 KJ (109 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 10.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-04-02 15:16:43
Kogevand fra de kartofler der ikke fremgår af opskriften og stege i magarine. Vi er vist 50 år bagud

  -   2022-09-24 17:29:02
Her i huset, lægger vi leverskiverne i iskoldt vand, en halv times tid, duppes tørre, vendes i mel m. salt og peber, steges 2-3 min. På hver side og den gængse sovs med fløde. Leveren bliver så saftig af vandbadet🤗

  -   2021-10-11 15:33:18
Steg løg bløde på panden. Rigeligt med løg. Læg dem væk. Brun krydrede leverskiver på samme pande. Hellere for lidt end for meget. Læg leverskiver ved dé bløde løg. Lav nu sovs på panden. Mælk, (piskefløde skader aldrig), kulør og til sidst en meljævning. Kom lever og løg i sovsen, smag til med salt og lad det småsimre i 10 min. Server med hvide kartofler, rødbeder eller asier. Vækker jubel hos de der kan lide lever. Mums

  -   2021-03-01 18:27:29
God opskrift på lever

  -   2020-12-09 14:08:29
Skiverne på billederne er jo noget tykkere, end beskrevet, så det løser jo mange problemer😂

  -   2020-05-08 09:59:00
Leverskiver, minimum 1 - 1,5 cm

  -   2019-07-20 15:57:07
Det er da virkeligt synd at ødelægge en dejlig lever, ved at skære den ud i 0,5 cm. tykkelse = 5 mm. og derefter stege den i 5-6 min. Men er uden tvivl velegnet som skosål, ret lige opskriften til Venligst Per

  -   2018-12-14 14:33:56
Leveren lægges i mælk og portvin natten over( virker i Sydafrika), så er selv jeg til lever, steges efter forskriften 1-2 min på hver side.

  -   2018-07-31 14:06:43
Kalve /kvie lever skal steges som en mør steak, hård varme 1 til 2 min hver side,hvile 5mim. skal være lyserød i midten, så er den perfekt stegt..

  -   2018-02-02 17:55:57
Steg løgene på panden,lægges til side.Brun leveren som er vendt i mel med peber og salt så de lige tager farve.Læg levere stk.taglagt i et ildfastfad læg de bløde løg over læg tynde skiver bacon over.sættes i ovnen 18o gr.ca.2o min.rist champingong sammen med lidt af de bløde løg på panden kom kartoffelvand ved fløde og konsentreret tomatketcup koges op serveres med kartoffelmos og rødbeder.

  -   2017-10-22 17:48:41
Er en a de retter jeg nyder mest gennem hele min barndom og stadig

  -   2017-06-06 18:56:40
Det er bare guf og det er bare super sundt...!!!

  -   2016-02-10 11:41:36
Jeg køber en hel Leve, rens og skær den i forskellige skiver, kom Mel i en Skål og vend stykkerne der i, brunes i en høj Pande på begge sider, tilsæt nu ca. en halv litter vand tilsat en Grønsagsterning og kom kulør ved. Nu er det kun fantasien der for grenser for hvad Krydderi der kan tilsættes, jeg bruger mange Krydderier. Ta et stykke op og skær det igennem for at se om det er stegt. Ta Leverstykkerne op og lav en Meljævning til sovsen og kom Leveren deri igen. Bløde løg dertil, det er aldrig tørt når det laves sådan. Tilsæt evt. Fløde.

  -   2015-11-19 17:05:07
Stege tiden for så tynde lever skiver er alt for lang. Det ender op som såle lædder. Et par minutter i alt er mere end rigeligt.

  -   2015-06-05 21:37:56
Har aldrig brudt mig om lever. Efter denne opskrift er den i min egen kogebog. Stort tak og 10 herfra

  -   2015-05-18 10:40:18
Til lever bruger jeg en ANELSE (meget lidt) kanel. Det er rigtig godt.

  -   2015-03-31 07:39:00
Leveren skal IKKE stege 5 til 6 minuter paa hver side saa bliver den tor og kedelig MAX 3 minuter

  -   2013-02-20 19:03:26
hvis skiverne ikke er tykker så skal de da kun steg 3 min. på hver side

  -   2013-01-05 05:25:32
Husk en god Dijon sennep der til. Prøv at købe et helt stykke og braiserer det efterfulgt af 50 min ved lavt blus i tør vermut. Kog fonden af med piskefløde og mel.

  -   2012-03-28 10:31:46
Jeg vender altid leverskiverne når de begynder at "bløde", de må endelig ikke stege for længe, så kan de blive hårde.

  -   2011-11-16 14:02:55
Jamen lever smager jo altid godt, jeg bruger dog også at svitse nogle brune markchampion der blandes med løgene. Så er den dér!

  -   2011-02-16 19:40:10
Super opskrift. Brugte den på kokkeskole og fik af vide at min lever var perfekt :) stegede dog kun 2-3 minutter på hver side :)

  -   2010-07-10 08:29:16
Rigtigt laekkert saadan skal lever laves mums.