Bøf Bourguignonne

Bøf Bourguignonne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.oksetykkam u/ben
200 g.røget bacon u/svær
400 g.champignon
20-25 chalotteløg (eller syltede perleløg)
2 fedhvidløg (knuses)
0.5-0.75 flaskehalvtør rød bourgogne
2 spsk.hvedemel
 salt
 Peber
2 spsk.vindruekerneolie
 
 Krydderbuket af:
1 bdt.persille
1 kvisttimian
1 laurbærblad
0.5 porre
 
Opskrift:
Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4x4 cm). Drys kødet med mel og bland det med salt og peber. Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side. Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg skal de ikke brunes). Tag også løgene op. Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt de knuste hvidløg. Kom krydderbuketten i. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1½ time). Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig. Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere. Serveres med flute og en skål grøn salat.

Tips:

Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boeuf Bourguignon

karakterer:
Opskriften er vist 24910 gange,
og udskrevet 715 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu