Bøf ala ost

Bøf ala ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bøf ala ost, billede 4 Bøf ala ost, billede 1 Bøf ala ost, billede 2 Bøf ala ost, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.Oksekød
1 Æg
2 spsk.Rasp
0.5 tsk.Salt
0.25 tsk.Friskkværnet peber
0.25 tsk.Sellerisalt
0.5 Fedhvidløg
60 g.Smør
2 dl.Piskefløde
10 tykke skiver mild danbo 100 g
5 små tomater
 
 Grøn salat
 Flutes
 
Opskrift:
Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber, sellerisalt og knust hvidløg.

Kødet formes til 8-10 hakkebøffer, der brunes og gennemsteges i smør på en pande, 5 min. på hver side. Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne.

Hver bøf dækkes med en osteskive, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad. Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes fast.

Lige før bøfferne skal serveres, sættes de i ovn ved 250 grader C. alm. ovn i ca.10 min. til osten er smeltet og let gylden.

Grøn salat og flutes serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 45260 gange,
og udskrevet 850 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-20 19:25:23
Retten hedder bøf ala karoline og opskriften findes også på Arlas hjemme side eller i karolines køkken koge bøger.

  -   2012-03-25 13:29:41
Hvad sker der hvis man undlader fløde?