Bankekød med enebær og kartoffelmos

Bankekød med enebær og kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bankekød med enebær og kartoffelmos, billede 4 Bankekød med enebær og kartoffelmos, billede 1 Bankekød med enebær og kartoffelmos, billede 2 Bankekød med enebær og kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
12 Enebær, hele
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Tyttebærsyltetøj
Jævning
   
Opskrift:
Skær oksekødet i tynde skiver og bank kødskiverne godt og krydr dem med salt, peber og letknuste enebær. Brun dem godt i smørret, lidt ad gangen, tag op og hold varmt.

Svits det hakkede løg i fedtstoffet og kom kødet i gryden igen sammen med laurbærbladene. Hæld vandet over og bring det i kog. Læg låg over og lad det småstege i 1 time.

Tag kødet op på et varmt serveringsfad. Jævn saucen si evt. saucen og smag den til, giv den evt. lidt kulør.

Server retten med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bankekød

karakterer:
Opskriften er vist 107730 gange,
og udskrevet 7273 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7460 (1776 kcal)
KJ pr. Pers. 1865 (444 kcal)
Vægt ialt 1975 gram
Vægt pr. Pers. 493 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 377 KJ (89 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 1.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-20 03:47:35
Den er virkelig. Vi spiser altid for meget. ;)

  -   2013-06-20 10:02:44
Anja. Sådan ser bankekød nu engang ud. Det er ikke den kønneste spise, men smager fantasitisk.

  -   2011-12-30 18:29:36
Ville ønske billederne var mere professionelle, så det så mere appetitligt ud.

  -   2009-11-10 20:02:25
Fin ret :-) Jeg valgte at snitten et løg og en gulerod og koge det med for mere smag.

  -   2009-11-02 16:14:31
Kan denne ret fryses ?