Balinesisk kødgryde

Balinesisk kødgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 friske eller tørrede chilier
 
1 løg
2-3 cm.ingefærrod
1 tsk.rejepasta - kan undværes
2 spsk.olivenolie
 
450 g.oksekød i strimler eller lam eller svin
1.5 dl.kogende vand
2 spsk.mørk sojasauce
1 tsk.farin
1 citron, saften heraf
 Salt
 
Opskrift:
Brug morter eller blender til at lave en pasta af chilierne (fjern frøstol og frø!).

De hakkede løg, hvidløg, ingefær, olien og evt. rejepastaen. Steg pastaen i tre - fire minutter under omrøring i wokken eller på panden.

Tilsæt kødet og rør videre, til det har taget farve. Hæld så halvanden dl kogende vand på og tilføj sojasaucen, sukker og citronsaft.

Læg låg på og lad retten simre en halv times tid til kødet mørt.

Servér med løse ris og grønsager.





karakterer:
Opskriften er vist 29707 gange,
og udskrevet 582 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-17 20:32:38
den opskrift er da helt hen i vejret.. baligryde er chili, kylling, ananas, æble og ris

  -   2012-02-15 11:49:15
Jeg synes at denne ret var meget god. Jeg brugte 2 chili (min kone er ikke så god til stærk mad), og 3 fed af hvidløg. Dejlig mad.

  -   2010-12-17 23:52:30
Du har da vist aldrig vaeret paa Bali ;)

  -   2008-04-01 10:34:07
Den er dødforvirrende. Ville måske lave den, hvis den blev rettet til... Der står ikke hvidløg opskriften

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret er alletiders! Blandingen mellem sødmen og det stærke er bare perfekt!