Vildtgullasch
Hovedingrediens : Rådyr - Dyresmåkød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog først 1 liter vand med peberkorn, allehånde, enebær, timian og ½ tsk salt.
Skyl derefter kødet i koldt vand, og læg det ned at simre i gryden under låg i 50 minutter. Tag så kødet op af vandet, og skær det i 3 cm store terninger. Forvarm nu ovnen til 200 grader, før du skræller løg og hvidløg og hakker dem fint. Skær rodfrugterne i små terninger. Skold tomaterne, flå dem og skær dem i små stykker. Husk at fjerne stilkfæste og frøstol. Varm derpå olien op i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen - det bedste er en støbejernsgryde. Så svitser du løg, hvidløg og grønsagerne og til sidst kødstykkerne under stadig omrøring. Rør 1 ½ dl af kogevandet i under omrøring, og sæt gullaschen tildækket i ovnen i 30 minutter. (Varmluft 180 grader, gas trin 3-4). Tag nu gryden ud. Drys melet over kødet og grønsagerne, hæld vin ved, og kog det op under omrøring. Smag til så gullaschen til med tomatpuré, creme fraiche, citronsaft og peber. Hvis retten er for tør, kan man røre mere kogevand i. Servér retten med kartofler og ribsgelé eller tyttebærsyltetøj |
|
Opskriften er vist 54940 gange,
og udskrevet 1373 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Tom Andersen - 2005-01-01 01:01:01 serverede den godt nok med kartoffelmos istedet - meget godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne