Grillet laks med krydderurtesauce
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksekoteletter (butterfly) Indsendt : Red : |
|
|
Først lægger du koteletterne ved siden af hinanden på en tallerken og lægger laurbærbladene på. Bland så citronsaft og olie, skræl hvidløget, og skær det i skiver, som røres i oliemarinaden. Pensl fisken med marinaden, og lad den stå og trække tildækket i køleskabet i 1 time.
Så hakker du krydderurterne fint og skærer forårsløgene i fine snitter, efter de grove dele er skåret væk. Rør syrnet fløde og creme fraiche sammen, og vend krydderurterne og forårsløg i. Smag til med salt og peber, sennep og citronsaft, og sæt det koldt, indtil det skal serveres.
Når tiden er inde, tager du laksekoteletterne ud af køleskabet, fjerner laurbærbladene og krydrer
fisken med peber. Steg derpå koteletterne på grill cirka 4-6 minutter på hver side, alt efter skivernes tykkelse. Krydr dem til slut med salt, og servér dem med kryddersaucen. Hertil smager en frisk grøn salat og nye pillekartofler
Tips: I stedet for laksekoteletter kan man også grille laksesteaks eller skiver af en anden fisk, der er fast i kødet. Har man ingen grill, kan fisken steges på en tykbundet pande. Hvis det skal gå stærkt, kan man nøjes med at bruge dybfrosne krydderurter og blot tilsætte frisk persille og dild. Man kan også blande nogle enebær i, hvad der giver en særlig pikant hvidløgsaroma. |
|
Opskriften er vist 21551 gange,
og udskrevet 580 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer DortheF - 2010-08-05 19:37:51 Har undladt laurbærblade men også uden, super lækkert Eva - 2007-05-06 12:01:01 Smager super godt og rigtig nem at lave C";) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne