Gratineret broccoli
Hovedingrediens : Kål - Broccoli Indsendt : Red : |
|
|
Gør først broccolien i stand, og del den i små buketter. Så skyller du broccolistilkene og skærer dem i tynde skiver. Bring vand og salt i kog i en stor gryde, og læg buketter og stilke heri. Kog dem i cirka 7 minutter, til de er "al dente". Så hælder du vandet fra, overhælder dem med koldt vand og lader dem dryppe godt af.
Derpå piller og presser du hvidløgene. Varm smørret op, og lad hvidløget stege heri et øjeblik. Tilsæt så broccolien, og lad den stege med. Lad det svale noget af, og forvarm imens ovnen til 250 grader. Tilbered i mellemtiden bechamelsaucen efter anvisningen på pakken, og bland den med parmesanen. Så smører du et fladt ildfast fad. Anbring broccolien heri, og fordel parmesansaucen herover. Stil fadet på den øverste rille i ovnen (varmluftsovn 230 grader, gasovn trin 5) og gratinér broccolien i cirka 5-7 minutter. Til saucen: Skær tomaterne i stykker i dåsen med en kniv, og hæld dem op i en gryde. Pluk bladene af en kvist timian. Bland disse i tomaterne sammen med olivenolie, salt, peber og eddike. Varm saucen op, og lad den simre i 5 minutter ved middel varme. Fordel den på tallerkenerne, anret broccolien ovenpå, og garnér med resten af timiankvistene. Servér baguettes til. Tips: Gratinen smager også herligt med dybfrosne blomkålsbuketter. Hvis man ikke kan få frisk timian, kan man naturligvis bruge tørret. |
|
Opskriften er vist 22220 gange,
og udskrevet 229 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne