Gryderet fra Mallorca

Gryderet fra Mallorca, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Gryderet fra Mallorca, billede 4 Gryderet fra Mallorca, billede 1 Gryderet fra Mallorca, billede 2 Gryderet fra Mallorca, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 spsk.olivenolie
5 fedhvidløg i tynde skiver
500 g.aubergine i 1 cm tynde og 3 cm lange strimler
700 g.faste kartofler i
 0.5 cm tynde skiver
500 g.courgette i 1 cm tykke skiver
2 løg i meget tynde ringe
500 g.dåsetomater i store stykker (Drænet vægt)
 salt
 
 Krydderblanding:
2 tsk.timian
2 tsk.mild paprika (edelsüss)
2.5 dl.grønsagsbouillon
 
Opskrift:
Varm først 2 spiseskefulde olivenolie op på en teflonpande. Svits halvdelen af hvidløget et øjeblik under omrøring, det må bare ikke blive brunt, for så bliver det bittert.

Så tilsætter du halvdelen af auberginerne, krydrer dem let med salt og steger dem under omrøring, til de bliver klare og let gyldenbrune.

Tilbered den anden halvdel af hvidløg og aubergine på nøjagtig samme måde. Rør dernæst alle ingredienser til krydderblandingen sammen.

Så smører du en ovnfast skål eller et stort gratinfad med et tyndt lag olivenolie (en spiseskefuld). Fordel halvdelen af kartoflerne heri, og krydr let med salt, før du anbringer halvdelen af courgette, aubergine, løg og tomater ovenpå. Krydr igen let med salt, og hæld så halvdelen af krydderblandingen over. Fortsæt på samme måde med resten af ingredienserne.

Luk fadet godt til med et låg eller stanniol, og lad retten braisere i den forvarmede ovn i cirka 75 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 80104 gange,
og udskrevet 1188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-08-03 21:31:45
Gryderet i ildfast fad ?.....

  -   2013-03-19 17:39:58
Er det bare mig, eller skal en ret ikke laves i en gryde, for at være en gryderet?