Gryderet fra Mallorca
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm først 2 spiseskefulde olivenolie op på en teflonpande. Svits halvdelen af hvidløget et øjeblik under omrøring, det må bare ikke blive brunt, for så bliver det bittert.
Så tilsætter du halvdelen af auberginerne, krydrer dem let med salt og steger dem under omrøring, til de bliver klare og let gyldenbrune. Tilbered den anden halvdel af hvidløg og aubergine på nøjagtig samme måde. Rør dernæst alle ingredienser til krydderblandingen sammen. Så smører du en ovnfast skål eller et stort gratinfad med et tyndt lag olivenolie (en spiseskefuld). Fordel halvdelen af kartoflerne heri, og krydr let med salt, før du anbringer halvdelen af courgette, aubergine, løg og tomater ovenpå. Krydr igen let med salt, og hæld så halvdelen af krydderblandingen over. Fortsæt på samme måde med resten af ingredienserne. Luk fadet godt til med et låg eller stanniol, og lad retten braisere i den forvarmede ovn i cirka 75 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 80040 gange,
og udskrevet 1181 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.6 (40 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-08-03 21:31:45 Gryderet i ildfast fad ?..... Patrick - 2013-03-19 17:39:58 Er det bare mig, eller skal en ret ikke laves i en gryde, for at være en gryderet? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne