Mørbradbøffer med bløde løg
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber.
Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af. Hold løgene lune. Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre. Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til. |
Mørbradbøffer med bløde løg - en traditionel gryderetMørbradbøffer er en dansk klassiker, som nydes ved middagsbordet og særligt til julefrokosten, hvor den typisk serveres med hvide kartofler og en god hjemmelavet agurkesalat. Traditionelle mørbradbøffer bliver stegt i gryden sammen med løg og smør, hvilket bidrager til den gode smag. For at opnå den bedste smagsoplevelse er det vigtigt at rense og skære mørbraden ordentligt ud. Sølvsenen, fedt og hinder bør fjernes, da særligt sølvsenen er for sej at tygge i. Nogle vælger at skære bimørbraden af, men den kan sagtens spises sammen med resten af mørbraden.Mørbraden på en grisMørbraden er en blød og fedtfattig kødudskæring, som sidder på musklen af rygsøjlens inderside. Grunden til at mørbraden er særligt blød er fordi, at musklen ikke bruges i samme omfang som andre muskler i kroppen. Mørbraden er kendt fra alle slagtedyr herunder svin, okse, lam og kalv, hvoraf svinemørbrad ligger som en af favoritterne i det danske køkken. Svinemørbrad er nemlig langt billigere end okse- og kalvemørbrad, og kødet er alsidigt, da det kan anvendes i alverdens retter - både stegt, grillet, i gryderetter og selvfølgelig som mørbradbøffer. |
Opskriften er vist 258151 gange,
og udskrevet 10946 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (39 stemmer) |
|
Kommentarer den sultne kartoffel - 2021-01-30 18:44:08 god klassisk Mørbradbøf opskrift som i gamle dage Peter - 2020-12-02 14:00:30 Vi vender mørbradbøfferne i mel, det er også godt pia oesten - 2010-05-29 10:01:05 Sådan det er mørbradbøffer som de skal laves, lækkert, jeg kan nu også godt lide bacon og champignoner til, og hvis man er til brun sauce så er det godt at koge panden af med svinebouillon og jævne saucen med meljævning. mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne