Mørbradbøffer med bløde løg

Mørbradbøffer med bløde løg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red :
Mørbradbøffer med bløde løg, billede 4 Mørbradbøffer med bløde løg, billede 1 Mørbradbøffer med bløde løg, billede 2 Mørbradbøffer med bløde løg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Svinemørbrad, afpudset
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
400 gram Agurkesalat
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber.

Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af. Hold løgene lune.

Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre.

Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til.





Beskrivelse:

Mørbradbøffer med bløde løg - en traditionel gryderet

Mørbradbøffer er en dansk klassiker, som nydes ved middagsbordet og særligt til julefrokosten, hvor den typisk serveres med hvide kartofler og en god hjemmelavet agurkesalat. Traditionelle mørbradbøffer bliver stegt i gryden sammen med løg og smør, hvilket bidrager til den gode smag. For at opnå den bedste smagsoplevelse er det vigtigt at rense og skære mørbraden ordentligt ud. Sølvsenen, fedt og hinder bør fjernes, da særligt sølvsenen er for sej at tygge i. Nogle vælger at skære bimørbraden af, men den kan sagtens spises sammen med resten af mørbraden.

Mørbraden på en gris

Mørbraden er en blød og fedtfattig kødudskæring, som sidder på musklen af rygsøjlens inderside. Grunden til at mørbraden er særligt blød er fordi, at musklen ikke bruges i samme omfang som andre muskler i kroppen. Mørbraden er kendt fra alle slagtedyr herunder svin, okse, lam og kalv, hvoraf svinemørbrad ligger som en af favoritterne i det danske køkken. Svinemørbrad er nemlig langt billigere end okse- og kalvemørbrad, og kødet er alsidigt, da det kan anvendes i alverdens retter - både stegt, grillet, i gryderetter og selvfølgelig som mørbradbøffer.

karakterer:
Opskriften er vist 262918 gange,
og udskrevet 11018 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10747 (2558 kcal)
KJ pr. Pers. 2686 (639 kcal)
Vægt ialt 2675 gram
Vægt pr. Pers. 668 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-30 18:44:08
god klassisk Mørbradbøf opskrift som i gamle dage

  -   2020-12-02 14:00:30
Vi vender mørbradbøfferne i mel, det er også godt

  -   2010-05-29 10:01:05
Sådan det er mørbradbøffer som de skal laves, lækkert, jeg kan nu også godt lide bacon og champignoner til, og hvis man er til brun sauce så er det godt at koge panden af med svinebouillon og jævne saucen med meljævning. mums