Kokoskylling

Kokoskylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 kylling (ca. 1.3 kg)
200 g.frisk kokoskød eller 1 dl kokosmælk
3 røde peberfrugter
1 stort løg
1 fedhvidløg
2 spsk.olie
 revet skal af en usprøjtet limefrugt
1 tysk mild paprika
4 spsk.chiliketchup
4 spsk.lime- eller citronsaft
1 spsk.orangemarmelade
1 dl.hønsebouillon
 (hvis man bruger kokosmælk
 udelades bouillonen)
 lidt koriander
 peber fra kværn
 salt
 
Opskrift:
Skyl først kyllingen indvendig og udvendig med koldt vand. Dup den tør, del den i 6 stykker, og gnid stykkerne med salt og peber. Så river du kokosnødden på råkostjernet, piller løg og hvidløg og skærer løg og peberfrugter i små stykker.

Forvarm derpå ovnen til 200 grader C.

Varm nu olien op i en stor stegegryde, brun kyllingestykkerne heri på alle sider, og tag dem op igen. Brun også reven kokosnød, peberfrugter, løg og hvidløg i fedtstoffet.

Så rører du limefrugtskal, lidt salt, paprika, chiliketchup, lime- eller citronsaft samt orangemarmelade sammen med de ristede grønsager. Anbring kødet oven på denne blanding, og tilsæt 3 spiseskefulde bouillon. Læg låget på gryden, og sæt den i den varme ovn. (Varmluftsovn) 180 grader C, gasovn trin 3).

Kyllingen skal stege i 30 minutter, mens du lidt efter lidt hælder resten af bouillonen ved. Tag låget af, og steg videre i endnu 20-30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og der løber klar saft ud, når man stikker i kødet med en knivspids. Garner med frisk koriander, og server

Tips:

Man behøver ikke at bruge frisk koksskød til denne ret. Men kan bruge kokosmælk fra dåse.

Efter man har stegt kyllingen i 30 minutter, erstatter man bare hønsebouillonen med 1 dl. kokosmælk fra dåse.





karakterer:
Opskriften er vist 16398 gange,
og udskrevet 336 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
børd være mere krydret

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan med fordel bruge kyllingefilet i tern i stedet for en hel kylling