Kokoskylling
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt : |
|
|
Skyl først kyllingen indvendig og udvendig med koldt vand. Dup den tør, del den i 6 stykker, og gnid stykkerne med salt og peber. Så river du kokosnødden på råkostjernet, piller løg og hvidløg og skærer løg og peberfrugter i små stykker.
Forvarm derpå ovnen til 200 grader C. Varm nu olien op i en stor stegegryde, brun kyllingestykkerne heri på alle sider, og tag dem op igen. Brun også reven kokosnød, peberfrugter, løg og hvidløg i fedtstoffet. Så rører du limefrugtskal, lidt salt, paprika, chiliketchup, lime- eller citronsaft samt orangemarmelade sammen med de ristede grønsager. Anbring kødet oven på denne blanding, og tilsæt 3 spiseskefulde bouillon. Læg låget på gryden, og sæt den i den varme ovn. (Varmluftsovn) 180 grader C, gasovn trin 3). Kyllingen skal stege i 30 minutter, mens du lidt efter lidt hælder resten af bouillonen ved. Tag låget af, og steg videre i endnu 20-30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og der løber klar saft ud, når man stikker i kødet med en knivspids. Garner med frisk koriander, og server Tips: Man behøver ikke at bruge frisk koksskød til denne ret. Men kan bruge kokosmælk fra dåse. Efter man har stegt kyllingen i 30 minutter, erstatter man bare hønsebouillonen med 1 dl. kokosmælk fra dåse. |
|
Opskriften er vist 16445 gange,
og udskrevet 336 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer den gode - 2005-01-01 01:01:01 børd være mere krydret Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Man kan med fordel bruge kyllingefilet i tern i stedet for en hel kylling |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne