Sydlandsk æggekage med grønne asparges
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
|
|
Først vasker du de grønne asparges. Skræl den nederste ende, og skær den træede endeflade af. Skær dem i 3-4 cm lange stykker, og læg hovederne til side. Så skræller du hvidløget og hakker det fint. Vask persillen, og hak bladene.
Varm derpå 2 spsk. olie op på en stor pande, og vend alle aspargesstykkerne undtagen hovederne deri ved jævn varme i 2-3 minutter. Hæld så 2-3 spsk. vand og aspargeshovederne på panden, og lad det svitse yderligere i 1 minut. Rør hvidløg og persille i aspargesblandingen, og svits det endnu 1/2 minut. Krydr det med salt og peber, og tag panden af varmen. Så lægger du låg på og lader den stå og køle af.
Pisk nu æggene med mel, 5-6 spsk. vand og lidt salt, og hæld de afkølede asparges i blandingen. Tør panden af med køkkenrulle, og varm 3 spsk. olivenolie op. Hæld dernæst æggeblandingen med asparges på panden.
Steg æggekagen ved stærk jævn varme, indtil æggemassen begynder at stivne. Rør ikke i den, du skal bare løfte op i kanterne med en spartel. Hæld 2 spsk. olivenolie ned langs kanten, og løft æggekagen med spartelen, så olien kan løbe ind under. Læg låg over, og lad den stege færdig ved svag varme i 2 minutter, til den er brun i bunden. Læg så æggekagen på et fad, og servér den straks. En baguette eller groft brød og et glas hvidvin ville passe fint til denne sydlandske æggekage.
|
|
Opskriften er vist 23104 gange,
og udskrevet 471 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer hennymormor - 2008-06-04 18:58:05 Virkelig lækker,tak for den, har dejlige grønne asparges i haven. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne