Spinatsalat med blæksprutter og ferskrøget laks

Spinatsalat med blæksprutter og ferskrøget laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.spinat
1 rød egeblad eller lollo rosa
1 frilice eller ½ Iceberg eller romaine
100 g.Rucolasalat
 
300 g.blæksprutterør tubes
4 skiverferskrøget laks
1 dl.hvidvin
 salt
 
 Basilikumolie:
1.5 dl.olivenolie
2 potterbasilikum
2 fedhvidløg
1 citron saft heraf
 salt
 
Opskrift:
Skær blæksprutterne i tynde ringe. Kog dem et par minutter i hvidvin og salt. Lad dem afkøle i hvidvinen. Blancher de hele spinatblade i kogende letsaltet vand. De skal kun lige ned i vandet. Skyld bladene i iskoldt vand og afdryp dem godt.

Basilikumolie:
Hak basilikum og hvidløg meget fint og bland med de øvrige ingredienser til basilikumdressingen og pisk kraftigt. Det er bedst at komme basilikum og hvidløg i en blender og dryppe olien langsomt i. Smag til med citronsaft og salt.

Afdryp blæksprutteringene. Skyl og tør salatbladene godt. Pluk dem i store stykker med lad rucolabladene være hele.

Portionsanret salaten på middagstallerkener. Læg salaten på midten af tallerkenen. Fold spinatbladene lidt ud og anret dem oven på salaten. Det må gerne være ”højt”. Dryp med basilikumolie. Fordel blæksprutteringene. Læg lakseskiverne på toppen. Krøl dem lidt sammen så de ser ekorativt ud. Afslut med rucola i en krans rundt om salaten. Brød til og frokosten er serveret.

Tips:

Ferskrøget laks kan erstattes af parma- eller serranoskinke.





karakterer:
Opskriften er vist 8879 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu