Solæg
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Højtid: Påske Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag skallen af løget. Tag en gryde med vand, læg skallerne i og bring gryden i kog. Tilsæt æg. Lad dem koge i 30 minutter.
Imens tilberedes saltlagen: Tag et sylteglas med tætsluttende låg og tilsæt vand og masser af salt. Put æggene i glasset og sikre at vand/salt dækker æggene. Efter 10 dage er æggene klar. Spise ved at ægget skæres på langs og blommen tages ud. Fyld sennep, tanasco og eddike i hullet og spis hele ægget i en mundfyld. |
|
Opskriften er vist 218434 gange,
og udskrevet 3712 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (193 stemmer) |
|
Kommentarer csn - 2022-12-21 06:12:01 Tabasco har INTET at gøre i et solæg, er temmelig sikker på de ikke kendte det 18’ tallet…. Det er eddike AGA sennep salt og peber… THAT’s it…! Steen - 2017-04-16 09:56:39 Fyldet (sennep, tabasco og edike) skal være så stærk doseret at brændevinen smager som destilleret vand. ☺️☺️🤣🤣 Sandra - 2017-03-12 12:06:06 Det er nok med 20 min i kogende vand,æggene skal derefter køles ned og knækkes i skalaen så ægget kan få saltsmag. Hvis man kun har få dage giver man mere salt til hvis de skal holde længere så mere salt men pas på de kan blive for saltet. Man kan også koge løgskald med i så de for krakkelerings mønster Heinz Callesen - 2015-06-08 19:57:04 Det vand man koger solægene i skal det vand hælles på glas. M.V.H. Heinz Rikke - 2015-05-15 11:55:25 Er det for længe at lade æggene ligger i lage i 6 uger??? anonym - 2014-04-28 22:12:52 Fint. Jørn Andersen - 2012-10-29 13:20:51 Solæg skal skylles ned med Rød AAlborg.Som ikke har været på køl.... Eller toppen af poppen Underberg...Det skal prøves :-) Pernille - 2012-04-07 14:56:05 Til saltlagen bruges 1 liter vand og 300 gr salt...ca torben - 2012-03-25 22:31:32 hejsa når æggene er kogt skal man så pille dem og komme dem i salt vand eller skal de beholde skallen på anonym - 2011-12-06 15:39:50 Hvor længe kan solæg holdesig anonym - 2011-11-22 00:55:15 2011-04-17 09:50:35 slå strømmen til! jeg har altid lavet en mættet saltopløsning (så meget salt, så der ikke kan opløses mere i vandet). anonym - 2011-04-17 09:50:35 Jeg kan ikke finde ud af at bringe gryden i kog. Har forsøgt flere gange. Hjælp! Kirsten Thomsen - 2010-10-02 09:48:43 Vores børn kan faktisk godt lide solæg, og synes det er lidt sjovt og spændende at spise. "Bid den af med lidt olie" så er den ikke så stærk og brændende. Catharina - 2010-04-05 10:44:55 Jeg bruger den regel, der skal så meget salt i lagen at ægget kan svømme. Der er ingen tabasco i den oprindelige opskrift, men en god olie. Solæg er af tysk oprindelse, hvor de hed saltæg.Den oprindelige servering skal serveres med skal, man piller selv ægget, halvværer og kommer fyld i efter at blommen er taget ud. Husk en snaps til hver halvdel. gyta - 2010-03-24 14:46:39 til fyld skal der lidt olie til.. Lilian - 2009-10-04 05:07:13 Ja den er nu lidt mangelfuld denne opskrift. Vil også sige 1 spsk. salt pr. æg plus en skefuld ekstra, æg er jo ikke altid lige store. Og til mabu, blommen ligger da af sig selv i midten af ægget, det du skal gøre er da bare at skære ægget midt igennem og tage hver halvdel af blommen ud, og så lægge den tilbage efter du har taget det tilbehør du vil have, der skal jo være blomme til begge halvdele. Krakeleringen hører da til, og er ikke kun for at ægget så skal ligge i lagen kortere tid, men også fordi det ser pænt ud med den marmorering der kommer inde på ægget, da lagen der er blevet farvet af løgskallerne trænger ind i sprækkerne. Man skal ikke lægge løgskallerne med i lagen, Søren B. - 2009-05-15 11:49:00 En herlig spise :-) Hver halvdel skylles ned med en snaps. Først efter anden halvdel må der skylles efter med øl, men så trænger man også. Brug 200 gram salt pr. liter vand. Frederik - 2009-04-09 16:38:34 Der mangler olie i denne opskrift sammen med sennep og eddike. Tabasco hører ikke hjemme i den klassiske opskrift men er udmærket. Snaps (Brøndum Kummen) og øl drikes til. Torben Sydals - 2008-12-05 20:51:56 Hej..! Ang. Salt... Der skal én spiseskefuld salt pr. æg og så gir' man lige én spisekefuld ekstra, til solguden... Gammel tradition... :O) Martins Brok - 2008-08-17 23:44:20 Slet ikke en dårlig opskrift, den burde være obligatorisk på et hvert værtshus, samtidig med at man SKULLE servere den for gæsterne på lige fod med peanuts... Har linket til denne side på min brok på www.martinsbrokk.nationenblog.dk Martin;-) Kobaek - 2008-03-07 11:35:53 Har lært at der skal en spiseskefuld salt pr. æg + en skefuld til den stakkels høne der har lagt æggene. Ralf Skovmand - 2007-12-10 10:29:37 Hej Æggene kan holde sig i saltlagen i op til 3 uger, men hvis de skal stå længere bør man skifte saltlagen jævnligt. Har dog aldrig haft nogle solæg, der var ældre end 4 ugers.:-) Løb lige tør for snapsen. mabu - 2007-08-21 03:01:29 hvordan får du blommen til at blive i midten af ægget bramsen - 2005-01-01 01:01:01 Oprindelesland er Tyskland. m legaard - 2005-01-01 01:01:01 solæg er ikke dansk men tysk sol er er gammel tysk og betyder salt. mm - 2005-01-01 01:01:01 hvo meget salt skal der bruges til lagen?? Tine - 2005-01-01 01:01:01 Det skal siges at det perfekte solæg ikke kun indeholder sennep, tabasco og eddike, men ogsaa HPsauce, soya og for boern og svage sjæle bruges der ofte udelukkende soya og ketchup, men det er da for kedeligt. Hvis man skal have solæg, skal det gøres ordentligt. Bettina - 2005-01-01 01:01:01 Nå skallen krakeleres er det for at lave æggene hurtigere - på ca. 3 dage. Der skal helst så meget salt i vandet at æggene kan flyde når de er kogt - og det er meget! Prøv dig frem :-) Bare lige for god ordens skyld: Vi plejer nu at komme blommen på igen, efter vi har fyldt op med eddike, sennep o.s.v. christian - 2005-01-01 01:01:01 det eneste rigtige til solæg er bommelunder snaps Bo Rudbeck - 2005-01-01 01:01:01 Har fået dem som hele æg med skal, men de opskrifter jeg har set krakelerer man æggeskalle inden, hvad skal man her ???, og masser af salt, hvad er det ??? for der må vel være en mindste mængde pr liter vand, så æggene ikke bliver fordærvede Agerup - 2005-01-01 01:01:01 Det er bare noget alle burde smage ,Husk en gammel dansk gør godt cirkeline - 2005-01-01 01:01:01 husk og at fylde HP sauce samt soya i hullet momsemor - 2005-01-01 01:01:01 utrolig lækkert, især når den efterfølges af en snaps Mogens Kohlenberg - 2005-01-01 01:01:01 Skyl efter med en snaps |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne