Spidskål med gulerodsspåner og sesam

Spidskål med gulerodsspåner og sesam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Kål - Spidskål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Spidskål med gulerodsspåner og sesam, billede 4 Spidskål med gulerodsspåner og sesam, billede 1 Spidskål med gulerodsspåner og sesam, billede 2 Spidskål med gulerodsspåner og sesam, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
3 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
25 gram Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Dressing:
2 spsk. Oystersauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Østerssauce er fremstillet af friske østers. Anvendes på samme måde som soja til grøntsager, kød og fiskeretter stegt i wok.
0.5 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
Opskrift:
Snit spidskålen i fine strimler. Lav gulerodsspåner med en tyndskræller eller kartoffelskræller ved at høvle gulerødderne på langs. Skær purløget i lange stykker på ca. 5 cm.

Ryst dressingen sammen.

Opvarm olien på en varm pande og svits spidskål og sesamfrø sammen over stærk varme. Det skal kun have et par minutter. Vend dressingen i og varm blandingen igennem et enkelt minut til.

Kom spidskålsblandingen i en skål og bland med gulerodsspåner og purløg.





karakterer:
Opskriften er vist 79271 gange,
og udskrevet 1958 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2052 (488 kcal)
KJ pr. Pers. 513 (122 kcal)
Vægt ialt 646 gram
Vægt pr. Pers. 161 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 317 KJ (75 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-02 07:42:52
Har lavet den 2 gange, dog med soya i stedet for oyster sauce. Det er bare så lækkert. Tak for en skøn opskrift

  -   2014-08-31 19:27:02
Uhm - den er bare go'. Har lidt "japansk" over sig. Spidskålen får en rigtig god konsistens