Stærkt krydrede oksekødskroketter på spyd

Stærkt krydrede oksekødskroketter på spyd, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.hakket okse- eller lammekød
1 løg
 salt
 friskkværnet peber
1 nipspidskommen
1 tsk.rosenpaprika
1 tsk."paillet peber" (se neden stående beskrivelse)
2 tomater
8 friske grønne chilier
8 grillspyd
3 små tynde rundbrød
30 g.smør
1 tsk.olivenolie
2 bdt.bredbladet persille
 
Opskrift:
Læg det hakkede kød i en skål og ælt det med revet løg, salt, rigeligt med peber, spidskommen, paprika og "paillet peber" til en fast fars. Varm grillen op. Skyl tomaterne, skær dem midt over og fjern blomsten. Vask chilierne og fjern kernerne, medmindre du holder af meget stærk mad. Del farsen i 8 portioner og form den rundt om grillspydene til lange, tynde kroketter. Skær brødene i strimler og smør dem med smeltet smør. Smør grillen let med olie og grillsteg spyddene i 5-8 minutter på hver side. Læg chilierne og de halve tomater på kanten af risten og steg dem med. Varm også brødstrimlerne på grillens yderste kant. Vask persillen og tryk den tør. Læg ½ bdt på hver af de 4 tallerkener og anret spyddene og de grillstegte grønsager oven på den med brødstrimlerne ved siden af. "paillet peber" : I Tyrkiet bruger man mange former for chili. En særlig type er "pul biber", der består af tørrede, knuste chilier med kerner. De bittesmå røde flager og de gyldne kerner har givet krydderiet navn. Krydderiet skal ikke knuses yderligere, men tilsættes som det er. Advarsel : Det er rigtigt stærkt.

Tips:

Hvis du ikke har en grill, kan du stege kroketterne på en stor pande og varme brødene i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 13536 gange,
og udskrevet 285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu