Stærkt krydrede oksekødskroketter på spyd
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : |
|
|
Læg det hakkede kød i en skål og ælt det med revet løg, salt, rigeligt med peber, spidskommen, paprika og "paillet peber" til en fast fars. Varm grillen op.
Skyl tomaterne, skær dem midt over og fjern blomsten. Vask chilierne og fjern kernerne, medmindre du holder af meget stærk mad.
Del farsen i 8 portioner og form den rundt om grillspydene til lange, tynde kroketter. Skær brødene i strimler og smør dem med smeltet smør.
Smør grillen let med olie og grillsteg spyddene i 5-8 minutter på hver side. Læg chilierne og de halve tomater på kanten af risten og steg dem med. Varm også brødstrimlerne på grillens yderste kant.
Vask persillen og tryk den tør. Læg ½ bdt på hver af de 4 tallerkener og anret spyddene og de grillstegte grønsager oven på den med brødstrimlerne ved siden af.
"paillet peber" : I Tyrkiet bruger man mange former for chili. En særlig type er "pul biber", der består af tørrede, knuste chilier med kerner. De bittesmå røde flager og de gyldne kerner har givet krydderiet navn. Krydderiet skal ikke knuses yderligere, men tilsættes som det er. Advarsel : Det er rigtigt stærkt.
Tips: Hvis du ikke har en grill, kan du stege kroketterne på en stor pande og varme brødene i ovnen. |
|
Opskriften er vist 13465 gange,
og udskrevet 282 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne