Spanske grillspid med tomat-oliven-nøddesauce

Spanske grillspid med tomat-oliven-nøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :     

Ingredienser:
750 g.hakket oksekød
1 lille fint hakket løg
1 fedknust hvidløg
0.5 tsk.chilipulver
 salt
 peber
0.5-1 tsk.finthakket rosmarin
 olie
 
 Sauce:
1 finthakket løg
1 fedfint hakket hvidløg
2 spsk.olivenolie
500 g.skoldede flåede hakkede tomater
1 skrællet udkernet groft revet æble
0.5 dl.tomatpuré
3 dl.kraftig rødvin
1.5 dl.tør sherry
1 lille rød chilipeber
25 g.rosiner
0.5 tsk.stødt kanel
 salt
 peber
50 g.grønne groft hakkede oliven
25 g.smuttede malede mandler
 
Opskrift:
Ælt kødet med løg og krydderier, form det til 20 kugler og læg dem koldt et par timer evt. længere.

Tomat-oliven-nøddesauce: Svits løgene i en gryde i den varme olie, mens der røres, tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen oliven og mandler og kog saucen i ca. 10 min. Tag chilipeberen op, bland oliven og mandler i, smag saucen til og hold den varm.

Fordel kødet på 4 grillspid, pensl det med olie og steg spiddene over gode gløder 4-5 min. på hver side. Anret spiddene på et serveringsfad og server dem med den krydrede sauce.

Tilbehør:
Groft brød og tomatsalat





karakterer:
Opskriften er vist 10165 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu