Grillet, gravet laks

Grillet, gravet laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.frisk laks el. regnbueørred
 
 Krydderblanding:
4 spsk.sukker
4 spsk.salt
2-3 knust hvid peber
 masser af frisk dild
 
Opskrift:
Gør fisken godt i stand. Fjern rygbenet og skær kødet ud i to fine lige store fileter. Træk alle ben ud, det gøres lettest med en pincet. Skyl fileterne og tør dem omhyggeligt. Dilden kommes imellem fileterne, der lægges over hinanden med kødsiden indad. Pakkes i en kraftig plastpose, der lukkes forsvarligt og opbevares under let pres i køleskab i mindst 5-6 timer. Skrab krydderier og dild af fileterne, drys dem i olie og læg dem på grillen. Grill først med kødsiden nedad og steg derpå færdig på den anden side. Ca. 5 min på hver side. Anret fisken på et fad med fintstrimlet grøn salat. Tilbehør: Små pillekartofler, citronbåde og krydret dildsmør





karakterer:
Opskriften er vist 10965 gange,
og udskrevet 186 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg glemte å si at får filetene ligge noen dager i kjøleskapet og at filetene snues en gang i døgnet så får marineringen trekke bedre inn. lag den på mandag om den skal brukes i helgen

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en fordel om det og tilsettes endel konjakk og. det hjelper på smaken.skinnet på gravet laks kan strimles og stekes i olje til den er lett sprø. den er en fin snacks på høyde med svor.