Grillet ørred 03
Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens fisken, skrab skællene og slim af med en kniv.
Hak dild og rør det med smør og presset hvidløg. Fordel smørret i fisken og drys med salt og peber. Fordel skiver af citron oven på fisken og pak den ind i alufolie. Grill fisken i ca. 30 min. Skær forårsløgene i skiver og steg dem let i smørret på en pande. Agurkcreme: Rør cheasy fraiche med hakket dild og agurk skåret i små tern. Smag til med salt og peber. Tomatsalat: Halver tomaterne og hak salatløget fint. Hæld lidt balsamico over tomaterne ved servering. Server den grillede ørred med nye kartofler, forårsløg, tomatsalat og agurkecreme. |
|
Opskriften er vist 178182 gange,
og udskrevet 5630 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (41 stemmer) |
|
Kommentarer Michael, Aars - 2017-10-11 21:46:43 Jeg fandt denne opskrift da jeg skulle tilberede min første selvfangede ørred. Droppede foliepakningen og lagde den i stedet i holder, så den kunne vendes på grillen halvvejs og få sprødt skind og røgsmag. :) Jeg ridsede i øvrigt skindet og gned godt med groft salt i "såret." Valgte også at proppe forårsløg og citronskiver ind i fisken samt at lave krydrede stegte kartofler, nu hvor grillen alligevel var i gang. Resultatet var ovenud godt. :) Fisken var på knap 3 kg og fik ca. 20 minutter i kugle-grill på 250 gr. anonym - 2017-06-25 18:47:08 Det er perfekt,jeg er normalt ikke vild med fiks, men denne👍🏻 Henrik Ringsted - 2014-06-17 17:42:56 De forårsløg, som ristes på pande, hvad skal de,,, information vedr dette stopper på panden,,mærkeligt Sifia - 2011-09-20 22:00:16 Længe siden jeg har smagt noget så fantastisk, kan varmt anbefales! Anni - 2010-05-23 13:33:06 Det smagte simpelthen pragtfuldt, ikke eneste gang jeg har lavet den ret. Mums Per - 2008-05-30 20:25:05 Har lige afprøve denne opskrift med hel fisk og med fileteret fisk på en åben grill. Den fileterede lagde vi på staniol uden at dække over fisken og den var færdig på den halve time. Den hele fisk måtte vi vende og give en halv time mere på den anden side. Så jeg vil mene at man skal bruge kuglegrill hvis man griller den hel. Marianne, Viborg - 2005-01-01 01:01:01 En fiskeret der er meget nem at have med at gøre og som smager helt fantastisk - og tilbehøret. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne