Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin

Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin, billede 4 Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin, billede 1 Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin, billede 2 Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lammekølle ca 2 kg.
3 fedhvidløg skåret i tynde skiver
10 g.frisk eller tørret lavendel
3 spsk.friskhakket rosmarin
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Pynt:
 Lavendel- og rosmarinkviste
 
Opskrift:
I regelmæssig afstand rundt køllen ridses 20 små snit og heri lægges tynde skiver hvidløg. I en skål blandes lavendel, rosmarin og olivenolie. Smør køllen jævnt med lagen og stil den hen i ca. 2 timer ved alm. rumtemperatur. Imens tændes grillen op.

Læg køllen i en grillpande og stil den ca. 10 cm over gløderne. Køllen pensles og vendes af og til. Grill den ca. 15 minutter til den er gyldenbrun. Steg videre til stegetermometret viser 54-57 grader (medium) og kødet har fået en rosa farve. Læg køllen på et skærebræt og lad den trække yderligere under et stykke alufolie i 10 min. inden udskæring. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene.






karakterer:
Opskriften er vist 76475 gange,
og udskrevet 3443 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu