Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
I regelmæssig afstand rundt køllen ridses 20 små snit og heri lægges tynde skiver hvidløg. I en skål blandes lavendel, rosmarin og olivenolie. Smør køllen jævnt med lagen og stil den hen i ca. 2 timer ved alm. rumtemperatur. Imens tændes grillen op.
Læg køllen i en grillpande og stil den ca. 10 cm over gløderne. Køllen pensles og vendes af og til. Grill den ca. 15 minutter til den er gyldenbrun. Steg videre til stegetermometret viser 54-57 grader (medium) og kødet har fået en rosa farve. Læg køllen på et skærebræt og lad den trække yderligere under et stykke alufolie i 10 min. inden udskæring. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene. |
|
|
Opskriften er vist 76475 gange,
og udskrevet 3443 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne