Grillet lammekølle med lavendel og rosmarin
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
I regelmæssig afstand rundt køllen ridses 20 små snit og heri lægges tynde skiver hvidløg. I en skål blandes lavendel, rosmarin og olivenolie. Smør køllen jævnt med lagen og stil den hen i ca. 2 timer ved alm. rumtemperatur. Imens tændes grillen op.
Læg køllen i en grillpande og stil den ca. 10 cm over gløderne. Køllen pensles og vendes af og til. Grill den ca. 15 minutter til den er gyldenbrun. Steg videre til stegetermometret viser 54-57 grader (medium) og kødet har fået en rosa farve. Læg køllen på et skærebræt og lad den trække yderligere under et stykke alufolie i 10 min. inden udskæring. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene. |
|
Opskriften er vist 76049 gange,
og udskrevet 3430 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Ole Hølmer-Hansen - 2008-11-01 17:41:33 Jeg tror at Thomas Nielsen har fat i noget rigtigt vedr. hans kommentar om vildsvinekølle/lammekølle. Da jeg efterlyste opskrifter om vildsvinekølle stegt på kuglegrill, dukkede der en alternativ opskrift op vedr. lammekølle som kunne anvendes i stedet for, og skulle andre søge på det samme har min oplysning om trikiner i vildsvinekød måske alligevel en berettigelse. "De dumme er så sikre, og de kloge så fulde af tvivl". Thomas Nielsen - 2008-07-20 12:18:55 I henhold til ovenstående kommentar vedr. vildsvin- Det er heldigvis sjældent- omend umuligt. at en lammekølle kommer fra et vildsvin!! Ole Hølmer-Hansen - 2008-05-10 14:40:57 Jeg tror man skal være forsigtig med at stege en vildsvinekølle til stegetermometeret viser 54-57 grader. Det skal ses i lyset af at vildsvin - ihvertfald hvis det er "vildt" vildsvin - kan indeholde trikiner. Kød med risiko for trikiner SKAL gennemsteges for at uskadeliggøre trikinerne. Per - 2007-03-11 18:48:25 Jeg grillede en 1.75 kg. lammekølle på kuglegrillen, 1 time og 45 minu til den havde 75 grader i centrumstemperatur, kan bedst li den gennemstegt, resultatet er som I kan se på billedet, som tilbehør er der brugt ovnstegte kartofler, aburginetatar og basilikumspesto. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne