Grillet laks med japansk rissalat

Grillet laks med japansk rissalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Oprindelsesland : Japan

JapanIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 portionsstykker fersk laks
2 spsk.olivenolie
0.5 lime saften heraf
4 dl.parboiled ris
1 bakkesolsikkespirer
100 g.smuttede mandler
1 stor gulerod
100 g.sukkerærter evt. frosne
2 pladerNori tang
5 spsk.olivenolie
1 lime saften heraf
2 tsk.salt
 peber
 
 Tilbehør:
 japansk syltet ingefær
 sojasauce
 
Opskrift:
Kog risene løse efter anvisningen på posen og lad dem køle af.

Rist mandlerne lysebrune på en tør pande og lad dem køle af.

Sukkerærterne blancheres i 2 min.

Guleroden skrælles og skæres i julienne (tændstiktynde strimler). Tangpladerne klippes i tynde strimler med en saks.

Olie, salt, peber og limesaft piskes sammen til en dressing og blandes i de lune ris. Bland gulerodsstrimler, sukkerærter, tang, spirer og mandler i rissalaten. Lad den marinere, gerne mindst en halv time.

Laksestykkerne lægges i et ildfast fad og pensles med en marinade af olivenolie og limesaft. Laksestykkerne grilles under ovnens grill (eller på havegrill) i 6-10 min. efter størrelse. Drys med salt.

Laksen serveres med rissalaten og japansk syltet ingefær i små bunker på tallerkenen. soyasauce serveres separat.





karakterer:
Opskriften er vist 24740 gange,
og udskrevet 594 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-06 18:46:54
Jeg bruger 1,5 dl quinoa i stedet for 4 dl ris; det smager også vidunderligt :)