Majs på grill - Grillede majskolber

Majs på grill - Grillede majskolber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør på grill

Hovedingrediens : Grøntsager - Majskolbe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Majs på grill - Grillede majskolber, billede 4 Majs på grill - Grillede majskolber, billede 1 Majs på grill - Grillede majskolber, billede 2 Majs på grill - Grillede majskolber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 frisk majskolber
 
 Kryddersmør:
75 g.smør
1 bdt.persille
 salt
 peber
 
Opskrift:
Fjern det yderste lag blade fra majskolberne.

Grill kolberne i 8-10 min., vend dem under stegningen.

Kryddersmør:
Rør smøret blødt med hakket persille, salt og peber.

Server kryddersmørret til de grillede majskolber.





Beskrivelse:

Majs på grill

Majs på grillen er efterhånden en lige så fast bestanddel af grillmenuen, når danskerne finder Weber-grillen frem om sommeren, som kartoffelsalat og grillpølser. Og med god grund!

Grillet majs har en perfekt balance mellem det søde og det grillede, og komplimenterer på bedste vis grillpølser og steaks med sin søde smag. Og det bedste ved det hele er, at det er supernemt og hurtigt at grille majskolber!

Grillet majs – enkelt, lækkert og fuld af muligheder

Grillet majs er en simpel spise, som kun består af selve majskolben og kryddersmør eller hvidløgssmør. Og mere skal der faktisk ikke til, for at have en perfekt forret eller tilbehør til grillmenuen. En grillet majskolbe er nemlig perfekt, som den er.

Men det betyder ikke, at man ikke kan eksperimentere lidt. Det er nemlig muligt at tilføje andre ingredienser til vores majs grill opskrift, hvis man har lyst til at prøve noget nyt.

Man kan fx svøbe majskolberne ind i bacon, som ristes på grillen sammen med majsene. Alt bliver jo som bekendt bedre med bacon – og det gælder også grillet majs!

Man kan også pensle de grillede majskolber med honning, hvis ikke majsene er søde nok i sig selv. Mulighederne for at eksperimentere med majs på grillen er næsten uendelige!

Prøv også grillet majs uden blade

I vores majs på grill opskrift, grilles majskolberne med det inderste lag blade, for at bevare saftigheden. Men du kan også vælge at lave grillet majs uden blade, hvis du foretrækker en mere ristet smag.

Grillet majs uden blade har en kortere tilberedningstid, og det er derfor vigtigt at være over sine majskolber, hvis de ikke skal ende som popcorn.

Ofte stillede spørgsmål om grillede majs (FAQ)


Hvordan griller man majs​?

Placér de hele majs på grillen med det inderste lag blade, og grill dem i 8-10 minutter. Vend løbende.

Hvor lang tid skal majs have på grillen​?

Majs på grillen skal ca. have 8-10 minutter, hvis de grilles med det inderste lag blade.

karakterer:
Opskriften er vist 188030 gange,
og udskrevet 1384 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (135 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-06-24 18:58:34
Elsker grillet majs med smør

  -   2011-04-22 13:31:49
jeg vil heller koge ligesom koge kartofler

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv at lægge majs med blade i en spand vand, når bladene er fugtige, lægges de på grill, ikke over flammer