Hummer carpaccio

Hummer carpaccio, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dansk hummer ca. 600 g
 
 Stuvede jordskokker:
500 g.store jordskokker
5 dl.piskefløde
 citronsaft
 salt
 peber
 
 Hummerkiks:
5 æggehvider
2 dl.cremefraiche 38%
50 g.hvedemel
1 knsp.salt
 
3 dl.olivenolie
3 dl.vindruekerneolie
 
 Pynt:
1 bdt.dild
20 g.Sevruga kaviar
 
Opskrift:
Hummeren blancheres 10-15 sek. i spilkogende letsaltet vand, derefter over i koldt vand. Kødet kan nu tages ud af skallen mens det er "råt". Halekødet rulles stramt i køkkenfilm til en cylinder og fryses.

Stuvede jordskokker:
Jordskokkerne skrælles og skæres i tynde skiver, 1/3 fritteres i hed olie til de er gyldne og drysses med salt. De resterende jordskokker koges møre i piskefløden, der koges ind til passende konsistens, og smages til med citronsaft, salt og peber.

Hummerkiks:
Æggehvider, creme fraiche, hvedemel, dild og en knivspids salt blandes til en homogen dej, der smøres ud på bagepapir i ca. 6 cm. runde skiver. Herpå lægges 1 tynd skive af kødet fra kloen, og det bages i ovnen ved 200 grader C. til den er gylden.

Hummerskallerne og urteresterne brunes i en gryde og tilsættes olien, der sættes til side og trækker i 2 timer. Derefter passeres det igennem et klæde og urenheder fjernes, smages til med salt og peber.

Anretning:
Hummerkødet fra halen tages ud af fryseren, og skæres på pålægsmaskine i 1 mm. tynde skiver, der lægges i en cirkel på en stor tallerken, hvor de pensles med olie, citronsaft og salt og peber. Jordskokke stuvningen lunes og anrettes midt på tallerkenen. "Hummerkiksen" pyntes med et stykke af hummerskallen og dild. Rundt kanten på tallerkenen lægges servuga caviar og lidt oliven.





karakterer:
Opskriften er vist 18249 gange,
og udskrevet 311 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-14 09:19:53
Jeg synes både beskrivelse af arbejdsgang, tilberedning og anretning er helt sort.