Hummerhalesalat

Hummerhalesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hummerhalesalat, billede 4 Hummerhalesalat, billede 1 Hummerhalesalat, billede 2 Hummerhalesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hummerhaler med skal
 
 Kogelage:
 vand
 eddike
 salt
 
 Dressing:
3 dl.creme fraiche 18%
2 dl.maoyanaise
0.5-1 spsk.dijonsennep
1 lime saft heraf
0.5 bdt.purløg
0.5 bdt.dild
0.5 bdt.kørvel (eller persille)
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
4 skiverristet toastbrød
 
Opskrift:
Halerne kommes i det spildkogende vand tilsat eddike og salt af et par gange, de skal koge et par minutter eller til de er kommet op til overfladen. Lægges i isvand eller i køleskab i et par timer til de er afkølede før de pilles.

Dressing:
Til dressingen røres creme fraiche med sennep og limesaft. Krydderurterne hakkes fint og røres i creme fraichen. Smag til med salt og peber. Lad dressingen hvile et øjeblik i køleskabet.

Rør hummerhalerne i dressingen, eller server den ved siden af.

Byd ristet toastbrød og kvarte lime eller citron til.





karakterer:
Opskriften er vist 106918 gange,
og udskrevet 3345 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-06-07 15:20:29
Jeg brugte lidt over 1 spsk Dijon sennep og det smagte fantastisk 👍

  -   2008-04-30 16:39:36
meget lækker men kun et lille nip sennep

  -   2005-01-01 01:01:01
Kom kun ½ spsk dijonsennep i - ellers er smagen alt for dominerende. Smager ellers rigtig godt:-)