Eksotisk skaldyrsalat

Eksotisk skaldyrsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

SalaterRet : Salater - Skaldyrssalat

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 jomfruhummerhaler
4 kammuslinger
8-10 blåmuslinger
4 Rucolasalat
1 bdt.persille
1 rød chilli
1 dl.hvidvin
0.25 dl.blæksprutteblæk
0.5 fedhvidløg
0.5 skalotteløg
0.5 limefrugt
0.5 grøn peber
0.5 rød peber
2 dl.olivenolie
1 dl.cremefraiche
3 spsk.balsamicoeddike
3 spsk.sukker
 salt
 peber
 
Opskrift:
Jomfruhummerhaler og kammuslinger deles i halve og renses. Rucolasalaten vaskes og vendes i olivenolie med peber og friskpresset lime. Der laves fire forskellige slags olier/dressinger:

Hvidløg, persille samt olivenolie blendes og smages til med salt & peber.

Rød/grøn peberfrugt samt olivenolie blendes og smages til med salt & peber.

Den røde chili samt olivenolie blendes og smages til med salt & peber.

Blæksprutteblæk og cremefraiche blandes sammen med salt & peber og friskpresset lime.

( De 2 dl olivenolie skal fordeles ligeligt mellem de tre oliedressinger.)

Balsamicoeddike, sukker og 1 spsk. vand, koges ned til en mørk tyktflydende masse, som sprøjtes ud i fire ringe på hver tallerken. I disse ringe placeres de fire forskellige dressinger.

Steg jomfruhummerhaler og kammuslinger i en varm pande i olivenolie og krydr med salt & peber og friske urter f.eks. koriander. Anret jomfruhummerhaler og kammuslinger ovenpå rucolasalaten. Damp de friske blåmuslinger sammen med finthakket skalotteløg i en del vand og en del hvidvin til de åbner sig. Blåmuslinger (kun de der har åbnet sig, de andre er ikke friske) og løg lægges øverst på anretningen, og der pyntes med friske urter efter eget ønske.





karakterer:
Opskriften er vist 28653 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu