Sommerwok med jomfruhummer og kyllingebryst
Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele Indsendt : Red : |
|
|
Alle ingredienser gøres klar inden vi steger
Jomfruhummer soigneres, halen flækkes og tarmen tages ud.
Kyllingebrystet skæres af skroget og skæres i tynde stimler.
Gulerødder og porre skæres i tændstiktynde strimler.
Rødløg skæres i tynde både.
Hvidløg hakkes fint sammen med chili i fine tern og revet skrællet ingefær.
Der tændes op under wokken der skal være rygende varm inden brug.
Yams skæres i tynde ¼ skiver og lægges sammen med porre og gulerødder.
Strimler trækkes med juliennejern af skal af lime og citron og lægges sammen med fint snittet citrongræs.
Saft presses af lime og citron.
Der bores to huller i kokosnød og saften hældes ud i lille skål.
Kokosnøden flækkes og lidt af kødet skæres i små tern.
Nu går det stærkt.
Lidt olie i wokken. Heri ristes først kylling
Tilsæt jomfruhummer, Muslinger, Løg/hvidløg/chili.
Tag op og læg i skål.
Nu ristes urter hurtigt.
Tilsæt citron/lime skal og citron græs
Tag urterne op.
Smid kylling og skaldyr i wokken igen.
Ristes sammen med kokosnød, krydderes med lidt karry. Tilsæt kokosmælk og kaffefløde eller mælk.
Tilsæt urterne og lad koge op. Smag til med salt og peber og saft af lime og citron.
Klar til servering, gerne i dyb tallerken.
Tips: Hjælpemidler: elboremaskine med bor til træ, wok, citronpresser, rivejern, sigte, mange skåle. juliennejern. |
|
Opskriften er vist 12931 gange,
og udskrevet 217 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne