Hvidløgsstegte jomfruhummer anrettet med filokurv

Hvidløgsstegte jomfruhummer anrettet med filokurv, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
12 jomfruhummer
10 oliven
0.5 rød peber
10 blå druer
2 kiwi frugter
 Filodej
 Smør
 hvidløg
 
 Estragon creme:
1 løg
2.5 dl.fiskefond
2 dl.muslingefond (eller fiskefond)
2 dl.fløde
2 spsk.tørret estragon
 
 Tilbehør og pynt:
 Porre frit
 
Opskrift:
Frugtsalsa:
Oliven, peber, druer og kiwi hakkes meget fint og sauteres af i en gryde i lidt olie.

Filokurve:
Skær filodejen ud i 16 kvadratiske stykker 10 x 10 cm. Til en kurv lægges 4 stykker over hinanden på kryds og tværs, pensel dem med olie og læg dem over en rund form (kokotte eller lignende) eller læg en form af samme størrelse over. Bag dem i ovnen i 2 minutter ved 200 grader, tag så den øverste form af og bag kurvene til de er gyldne (cirka 3 minutter).

Jomfruhummerne:
Skæres op i ryggen og soigneres. Hvidløgene hakkes og røres med smørret. Kom en klat hvidløgssmør ned i ryggen af hummeren og bag dem i ovnen ved 180 grader i 5 - 8 minutter.

Estragon creme:
Løget hakkes fint og sauteres af i lidt smør, tilsæt estragon, herefter muslinge- og fiskefond og lad det koge ned. Monter saucen med fløden og smag til med salt.

Porrefrit:
Rens porren og skær den i 3 stykker, del dem på midten og skær dem i meget fine strimler. Blancher dem i vand. Steg dem i en gryde med varm olie til de er gylden brune, det går hurtigt - så vær forsigtig.

Anretning:
Anret med filokurven i midten, kom frugtsalsa heri, hæld saucen rundt om kurven og stil jomfruhummerne pænt rundt om. Drys med lidt porre frit.





karakterer:
Opskriften er vist 16456 gange,
og udskrevet 455 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu