Salat af grillede nye kartofler med sennepsfrø

Salat af grillede nye kartofler med sennepsfrø, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Rodfrugter - Nye kartofler

HøjtidSkt. Hans

Ukendt oprindelseslandKilde : Kræftens Bekæmpelse

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.små nye kartofler
500 g.grønne asparges
 ca. 20 træspid af 25 cm der har ligget i vand
3 spsk.olivenolie
0.5 dl.sennepsfrø
1 spsk.knust hvidløg
1 dl.snittet kørvel
0.5 citron, saften heraf
 tabasco
 
Opskrift:
Klargør kartoflerne. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, kom kartoflerne i og kog dem i ca. 8 min. De skal være 'al dente'. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over.

Bræk den træede ende af aspargesene og del den spiselige del i tre stykker. Halver kartoflerne og sæt dem på træspid skiftevis med aspargesene. Skærefladerne på kartoflerne skal vende samme vej.

Pensl spiddene med lidt af olivenolien og krydr med salt og peber. Læg dem på grillen og grill dem indtil de er gyldenbrune. Tag kartofler og asparges af spiddene og lad dem køle lidt af. Rist sennepsfrøene på en tør varm pande i 20 sek. Kom dem i en lille skål og rør med resten af olien, hvidløg, kørvel, citronsaft og tabasco i. Vend marinaden med kartofler og asparges. Retten kan serveres lun eller kold.

Tips:

En nem lille ting til grillen, når den alligevel er i gang. Kartoffelsalaten smager fint til grillet kyllingefilet, der fx har ligget i en marinade af yoghurt, ingefær, hvidløg og lidt garam masala eller karry.





karakterer:
Opskriften er vist 13311 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-30 10:25:02
Tabasco bør bruges med forsigtighed......... ellers mister ALT ANDET smag