Gado - Gado salat

Gado - Gado salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvidkål
250 g.frisk spinat
250 g.friske bønnespirer
3 kartofler
250 g.majskerner fra dåse (eller frosne optøede)
4 hårdkogte æg
 
 Til Gado-jordnøddesauce:
2.5 dl.kogende vand
500 g.jordnøddepasta
1 spsk.sambal olek
 lidt salt
 lidt sukker
1 citron, saften heraf
2 stykker sojabønnekvark
4 tsk.stegte løg
 
Opskrift:
Befri hvidkålen for ydre, grove blade samt stok, skyl den og skær den i tynde strimler. Spinaten pilles og skylles. Bønnespirerne skylles og stilles til afdrypning.

Blancher hvidkål, spinat og bønnespirer enkeltvis i kogende vand i 3 minutter. Kog kartoflerne med skrællen på, pil dem og skær dem i tynde skiver. Majskernerne stilles til afdrypning. De hårdkogte, pillede æg deles i seks dele.

Gado-jordnøddesauce
Bring vandet i kog i en kasserolle, hvorefter der skrues ned for varmen. Jordnøddepastaen røres ud i vandet, og man skal blive ved med at røre, indtil man får en tyk sauce (af konsistens nærmest som en pandekagedej). Smag til med sambal olek, salt, sukker og citronsaft.

Lige inden serveringen kommes grønsagerne i en lerskål og blandes godt med 2/3 af saucen, hvorefter blandingen anrettes på et stort fad. Garner med smuldret sojabønnekvark, kartoffelskiver og æggebåde. Hæld resten af saucen over og drys med de ristede løg.

Tips:

Salaten bør først blandes lige inden serveringen, da den ellers bliver for vandet. Man kan anvende alle mulige forskellige grønsager til en Gado-Gado salat, fx kan også anvendes agurk, grønne bønner, ærter, gulerødder eller icebergsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 12383 gange,
og udskrevet 134 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu