Hummersalat med safransauce
Hovedingrediens : Hummer - Hummer kogt Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad hummeren tø langsomt i køleskabet, det tager ca. 10 timer. Se i øvrigt anvisningen på emballagen.
Safransauce: Kog vand og safran i en lille gryde, til safranen er opløst. Afkøl safranlagen. Rør æggeblommerne godt med salt i en lille skål. Tilsæt den tempererede olie dråbevis, mens der røres godt, til mayonnaisen er tyk og ensartet. Rør safranlagen i og smag til med citronsaft og hvid peber. Flæk hummeren med en skarp kniv fra hoved mod halen. Fjern mavesækken, der sidder helt fremme bag øjnene. Fjern også tarmen, den mørke streng, der går midt gennem halen. Knæk kløerne med et let hammerslag – eller brug en nøddeknækker. Tag alt hummerkødet ud og skær det i mindre stykker. Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten og fordel den på tallerkner. Læg hummerstykker på salaten. Dæk salaten med safransauce og pynt med lakserogn og dild. Tips: Server salaten med et stykke godt hjemmelavet brød til. Du kan lave salaten med andre skaldyr, fx fejer, krebs eller krabber. Salaten kan pyntes med andre typer rogn, fx stenbiderrogn. Har du rå hummer, så se hvordan de koges her |
|
Opskriften er vist 38169 gange,
og udskrevet 747 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne