Hummersalat med safransauce

Hummersalat med safransauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Hummer - Hummer kogt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hummersalat med safransauce, billede 4 Hummersalat med safransauce, billede 1 Hummersalat med safransauce, billede 2 Hummersalat med safransauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 frossen hummer
 de inderste blade af Friséesalat
0.25 icebergsalat
100 g.lakserogn
 dild
 
 Safransauce:
0.5 dl.vand
0.5 g.safran
2 æggeblommer
 salt
2 dl.olie
 citronsaft
 hvid peber
 
Opskrift:
Lad hummeren tø langsomt i køleskabet, det tager ca. 10 timer. Se i øvrigt anvisningen på emballagen.

Safransauce:
Kog vand og safran i en lille gryde, til safranen er opløst. Afkøl safranlagen. Rør æggeblommerne godt med salt i en lille skål. Tilsæt den tempererede olie dråbevis, mens der røres godt, til mayonnaisen er tyk og ensartet. Rør safranlagen i og smag til med citronsaft og hvid peber.

Flæk hummeren med en skarp kniv fra hoved mod halen. Fjern mavesækken, der sidder helt fremme bag øjnene. Fjern også tarmen, den mørke streng, der går midt gennem halen. Knæk kløerne med et let hammerslag – eller brug en nøddeknækker. Tag alt hummerkødet ud og skær det i mindre stykker.

Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten og fordel den på tallerkner. Læg hummerstykker på salaten. Dæk salaten med safransauce og pynt med lakserogn og dild.

Tips:

Server salaten med et stykke godt hjemmelavet brød til. Du kan lave salaten med andre skaldyr, fx fejer, krebs eller krabber. Salaten kan pyntes med andre typer rogn, fx stenbiderrogn.


Har du rå hummer, så se hvordan de koges her





karakterer:
Opskriften er vist 38149 gange,
og udskrevet 747 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu