Fiske og skaldyrsragout med dejlåg

Fiske og skaldyrsragout med dejlåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.vand
0.5 tsk.salt
0.5 spsk.olie
1 fedhvidløg
 
 Ragout af:
8 kogte jomfruhummerhaler
500 g.rejer med skal
500 g.fiskefileter (rødspætte eller rødtunge)
1 Agurk
4 stilkeblegselleri
2 porrer
2 fedhvidløg
1 spsk.smør
1 spsk.tomatpure
2 dl.tør hvidvin
0.5 dl.fiske og skaldyrsbouillon
2 dl.piskefløde
 
 Smørbolle:
1 spsk.smør
 hvedemel
 
 Karse
 
Opskrift:
Dejlåget - Opløs gæren i håndvarm vand. Rør salt, olie og presset hvidløg i. Tilsæt melet lidt ad gangen, da der er forskel på hvor meget mel dejen kan optage. Ælt dejen smidig, og lad den hæve lunt og tildækket i mindst 30 minutter.

Pil rejerne og kog skallerne af i vand, der netop dækker, kogetiden er ca. 20 minutter. Si bouillonen.

Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne. Skær agurken i skiver. Fjern grove strenge fra blegsellerien. Rens porrerne og pil hvidløgsfeddene. Skær det hele i fine strimler.

Svits grønsagerne i smør i en tykbundet gryde. Rør tomatpure, vin, fiske og skaldyrsbouillon og fløde i. Lad det koge op og jævn det med en smørbolle. Tag gryden fra varmen.

Skær fisken i passende stykker. Læg fisk og skaldyr i, og fordel retten i ovnfaste skåle.

Sæt ovnen på 250 grader. Del dejen i fire dele og rul dem ud til ca. 3 mm tynde runde plader, der kan nå 2-3 cm ud over kanten på skålen. Klip lidt karse i ragouten og læg dejen over skålene, tryk fast og skær dem til.

Bag dem 10-12 minutter til overfladen er gylden. Server portionsskålene - og lad hver især skære hul på låget og spise det.





karakterer:
Opskriften er vist 9952 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-14 14:19:35
denne ret smager helt fantastisk, men den er lit for stor som forret