Nytårshummer

Nytårshummer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Nytårshummer, billede 4 Nytårshummer, billede 1 Nytårshummer, billede 2 Nytårshummer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 hummer a ca 500 g.
 
 Kogelage:
4 l.vand
1 spsk.paprika
 salt
 peber
 evt.dild
 
 Rød dressing:
1.5 dl.mayonnaise
1 spsk.konc. Tomatpure
1 spsk.cognac
 salt
 hvid peber
3-4 dråbertabasco
 
 Hvid dressing:
1.5 dl.cremefraiche
2 spsk.fløde
0.5 citron saft herfra
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Bring kogelagen i kog, det skal være spilkogende. Kom hummerne i lagen med hovedet først, pas på, den kan slå med halen. Kog hummerne 12-15 minutter hvorefter de tages af varmen og trækker ca. 1 time til de er kolde.

Skær kløerne af, del hummeren i to. Kødet fra halen trækkes ud, og skallen fyldes med lidt fint skåret salat. Tag kødet ud af kløerne og læg det ovenpå.

Serveres med ristet brød og dressing.

Tips:

Rød dressing:
Rør mayonnaisen med tomatpure, cognac, salt og peber, smag til med tabasco.


Hvid dressing:
Cremefraichen røres med fløden og smages til med citronsaft, salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 77068 gange,
og udskrevet 2259 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-31 16:07:42
Er hummererne optøede skal kogetiden reduceres til 2-3 minutter. Ellers koges al smag ud i vandet.

  -   2010-02-13 12:12:50
Hvordan er hummeren anrettet på billedet? Er kødet fra "kroppen" fjernet?