Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør
Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummer hele Højtid: Nytår Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Krydderurtesmør laves først:
Persille, frisk basilikum, skallen af en kvart citron, et halvt fed hvidløg, pinjekerner samt salt og peber blendes. Til slut tilsættes smør. Hummerens haleparti deles med en kniv, og den sorte streng fjernes. Halerne lægges i et ildfast fad. Smørret fordeles på halestykkerne, og de de bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 15-20 min. Herefter serveres retten med salat og groft brød. |
|
Opskriften er vist 152820 gange,
og udskrevet 5382 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (141 stemmer) |
|
Kommentarer Morten - 2015-12-31 11:47:54 Gi den 6-8 minutter ved 225 grader med lidt salt og peber og agurkerelish og så bliver de endnu mere møre og faste og flæk hele hummeren i stedet for bare halen så er væde der smager himmelsk. Fjern indmaden lige bag øjnene og resten kan spisen. Husk at fjerne tarmen i halen. Akva - 2012-03-30 23:54:19 Serveres de kolde eller varme? Lisbeth - 2010-09-11 11:08:18 Den er fantastisk denne ret!! Det kan ikke gå galt selvom det er første gang man laver den. Til de urutinerede (så som mig selv :) Det grønne snask der kan løbe ud af jomfruhummeren når man flækker den, er jomfruhummer-kaviar. Det skal altså ikke skylles ud! :o) Anita - 2009-12-31 13:02:21 Rigtig lækker forret, som helt sikkert vil falde i god jord hos enhver skaldyrsspiser. :-) lilli - 2009-01-03 21:12:05 Har aldrig prøvet det før så tog din opskrift og det gav stor ros til mig som værtinde som jeg sender videre til dig Grethe K - 2008-03-06 16:18:47 Man kan godt stege hummer ved 180. Opskriften stammer fra Mortens Kro, Aalborg. Kok: Morten Nielsen. Limo-lise - 2005-01-01 01:01:01 du kan ikke stege hummer ved 180 g det er 220 og ikke i mindre end 12 min. helst 14 min. Line - 2005-01-01 01:01:01 smager lækkert! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne